Leefomgeving

Heel wat activiteiten hebben een invloed op de kwaliteit van onze leefomgeving: openbare werken, verkeersstromen, ruimtelijke planning, groenbeheer… Wat deze activiteiten op stedelijk niveau precies inhouden, vindt u hier.

 

NIEUWS

Gent daagt Sint-Niklaas uit tot een duel 'Dagen Zonder Vlees'

24/02/2017 - 12:37 Als officiële ambassadeur van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ('SDG Voice' van de Sustainable Development Goals) zal de stad Gent in de komende maanden vijf verschillende Vlaamse steden uitdagen rond de SDG’s. Een eerste uitdaging is gelinkt aan het doel ‘beëindigen van honger, bereiken van voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoten van duurzame landbouw’. Gent zal de strijd aanbinden met Sint-Niklaas om tijdens de campagne 'Dagen Zonder Vlees' zo weinig mogelijk vlees te consumeren en daarmee zo veel mogelijk m² te besparen op de ecologische voetafdruk.

Actie 'Verbijsterende Bijen'

22/02/2017 - 10:55 De actie 'Verbijsterende Bijen' gaat weer van start! Vanaf 3 april kan je een bloemenzaadzakje ophalen aan de infobalie van het stadhuis of de deelgemeentehuizen. Zolang de voorraad strekt!

Grote zwerfvuilactie

21/02/2017 - 11:06 Heb je ook genoeg van al dat zwerfvuil langs de bermen en in de straten? Naar aanleiding van het jubileumjaar “800 jaar Sint-Niklaas” doet de stedelijke adviesraad voor milieu en natuur “STRAMIN” een warme oproep aan alle inwoners om onze gemeentelijke wegen te bevrijden van al dat zwervend vuil. 

Rioleringswerken Puivelde: kruispunt Kemzekestraat/Markstraat/Kruisstraat afgesloten vanaf maandag 27 februari 2017

20/02/2017 - 14:20 Op maandag 27 februari vindt een belangrijke fasewissel plaats van de rioleringswerken in Puivelde. De aannemer start dan met de rioleringswerken in de Kemzekestraat, vanaf de Kruisstraat tot aan de school. Vanaf dan zal het niet meer mogelijk zijn om de Kemzekestraat vanuit de Kruisstraat-Marktstraat in te rijden.

Heraanleg kruispunt Driekoningen: werken in Kleine Laan vanaf maandag 13 februari

09/02/2017 - 12:01 Op maandag 13 februari gaat de laatste grote fase van start van de nutswerken ter voorbereiding van de heraanleg van het kruispunt Driekoningen. De werf ligt tot vrijdag 17 maart in de Kleine Laan, richting Stationsplein. Verkeer van op het kruispunt Driekoningen richting Stationsplein is niet mogelijk.

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter