Milieu

Het stedelijk milieubeleid omvat een brede waaier van activiteiten en diensten. Zowel het vergunningsbeleid, het aanpakken van milieuhinder en -verontreiniging, natuurbeheer, premies, duurzaamheid & klimaat… het maakt allemaal deel uit van het aanbod dat u hier vindt.

   

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Stadsbestuur organiseert informatievergadering voor inwoners over asbestproblematiek

25/04/2017 - 10:28 Vroeger werd asbest gebruikt in tal van toepassingen. Onder andere in Sint-Niklaas waren er bedrijven die asbesttoepassingen produceerden. De productie is al jaren verboden, maar onze maatschappij draagt momenteel de gevolgen van deze schadelijke stof. Om een antwoord te bieden op de ongerustheid over de asbestproblematiek in onze stad, organiseert het stadsbestuur een informatievergadering op woensdag 3 mei 2017 om 20 uur in de trouwzaal van het stadhuis. Alle inwoners zijn welkom.

Duel 'Dagen Zonder Vlees' tussen Gent en Sint-Niklaas eindigt op gelijkspel

18/04/2017 - 09:34 In het kader van de SDG's (Sustainable Development Goals) daagde de Stad Gent Sint-Niklaas uit voor een duel dat aansloot op de 'Dagen Zonder Vlees'-campagne. Het doel was om zoveel mogelijk inwoners en stadspersoneel te betrekken bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk door minder vlees of vis te eten. De steden bleken goede concurrentie, met een 1-1-gelijkspel als eindstand.

Stadsbestuur volgt asbestproblematiek op de voet

30/03/2017 - 14:20 De laatste dagen is het thema asbest weer actueler dan ooit. Op zich is dat goed: de asbestproblematiek is te belangrijk voor de gezondheid van de bevolking om niet tot in detail te onderzoeken en voortdurend onder de aandacht te brengen. Ook in Sint-Niklaas.

Gent daagt Sint-Niklaas uit tot een duel 'Dagen Zonder Vlees'

24/02/2017 - 13:37 Als officiële ambassadeur van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ('SDG Voice' van de Sustainable Development Goals) zal de stad Gent in de komende maanden vijf verschillende Vlaamse steden uitdagen rond de SDG’s. Een eerste uitdaging is gelinkt aan het doel ‘beëindigen van honger, bereiken van voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoten van duurzame landbouw’. Gent zal de strijd aanbinden met Sint-Niklaas om tijdens de campagne 'Dagen Zonder Vlees' zo weinig mogelijk vlees te consumeren en daarmee zo veel mogelijk m² te besparen op de ecologische voetafdruk.

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 31 90

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter