Milieu

Het stedelijk milieubeleid omvat een brede waaier van activiteiten en diensten. Zowel het vergunningsbeleid, het aanpakken van milieuhinder en -verontreiniging, natuurbeheer, premies, duurzaamheid & klimaat… het maakt allemaal deel uit van het aanbod dat u hier vindt.

   

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Gent daagt Sint-Niklaas uit tot een duel 'Dagen Zonder Vlees'

24/02/2017 - 12:37 Als officiële ambassadeur van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ('SDG Voice' van de Sustainable Development Goals) zal de stad Gent in de komende maanden vijf verschillende Vlaamse steden uitdagen rond de SDG’s. Een eerste uitdaging is gelinkt aan het doel ‘beëindigen van honger, bereiken van voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoten van duurzame landbouw’. Gent zal de strijd aanbinden met Sint-Niklaas om tijdens de campagne 'Dagen Zonder Vlees' zo weinig mogelijk vlees te consumeren en daarmee zo veel mogelijk m² te besparen op de ecologische voetafdruk.

Grote zwerfvuilactie

21/02/2017 - 11:06 Heb je ook genoeg van al dat zwerfvuil langs de bermen en in de straten? Naar aanleiding van het jubileumjaar “800 jaar Sint-Niklaas” doet de stedelijke adviesraad voor milieu en natuur “STRAMIN” een warme oproep aan alle inwoners om onze gemeentelijke wegen te bevrijden van al dat zwervend vuil. 

Benieuwd naar de hoeveelheid fijn stof in uw buurt? Doe mee en adopteer een AIRbezenplant.

26/01/2017 - 15:17 Fijn stof in de lucht is voornamelijk afkomstig van het verkeer. In Oost-Vlaanderen zal dit fijn stof in kaart gebracht worden. Dit gebeurt aan de hand van aardbeiplantjes, die gedurende het groeiproces op hun blaadjes het fijn stof verzamelen. Beweging.net Oost-Vlaanderen, die het project coördineert, is op zoek naar vrijwilligers die een aardbeiplantje (een minimeetpunt voor fijn stof) willen adopteren van eind maart tot eind juni 2017.

Benieuwd naar de hoeveelheid fijn stof in de buurt van de school? Doe mee en adopteer een AIRbezenplant.

25/01/2017 - 12:25 Fijn stof in de lucht is voornamelijk afkomstig van het verkeer. In Oost-Vlaanderen zal dit fijn stof in kaart gebracht worden. Dit gebeurt aan de hand van aardbeiplantjes, die gedurende het groeiproces op hun blaadjes het fijn stof verzamelen. Beweging.net Oost-Vlaanderen, die het project coördineert, is op zoek naar gemotiveerde klasgroepen van het vierde of vijde leerjaar die van 25 maart 2017 tot 19 juni 2017 een plantje wil verzorgen.

Samen naar een beter stadsbos Puitvoet: overeenkomst tussen Puytvoet vzw en het stadsbestuur van Sint-Niklaas

27/12/2016 - 14:57 Tot 31 december 2016 geniet Puytvoet vzw recht van een subsidie van het departement Cultuur van de Vlaamse overheid. Wegens hervormingen werd deze subsidie geschrapt, waarna Puytvoet vzw financiële ondersteuning vroeg aan het stadsbestuur van Sint-Niklaas.

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 31 90

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter