De warmste wijk

De Elisabethwijk wordt uitgeroepen tot 'De Warmste Wijk'. De komende jaren maken we er samen in alle opzichten het warmste stukje Sint-Niklaas van!

Nieuwjaarsreceptie i.s.m. Buurtcomité

Buurtwerking Elisabethwijk trakteert de buurt op hapjes en een gratis drankje (warme chocolademelk, thee, soep, glühwein, jenever). De opbrengst van cava en Ciné Leopoldbier gaan naar het goede doel: vzw A Rolling Stone (een vzw in de Elisabethwijk die een vijftal erkende meerderjarige vluchtelingen tijdelijk opvangt, hen helpt zoeken naar een definitieve woonst en hen zo goed mogelijk wil integreren in de maatschappij. Er zal ook een standje zijn van De Warmste Wijk.

Iedereen welkom op zaterdag 13 januari vanaf 17 uur op het Prins Leopoldplein.

Informatieavond groendaken i.s.m. Inverder

Groendaken bestaan al sinds mensenheugenis en zijn sinds enkele decennia opnieuw aan een opmars bezig. Waarom kies je nu eigenlijk voor dakbegroeiing? Wat zijn de voordelen? En zijn er ook nadelen? Hoe ziet je dakopbouw eruit? En welke gewassen plant je best aan? Tijdens deze uiteenzetting leer je hoe je een groendak aanlegt en onderhoudt. Een thema waar zowel je portemonnee als het milieu profijt uit halen. Je krijgt ook informatie over de premie die de stad Sint-Niklaas geeft voor het aanleggen van een groendak.

De informatieavond vindt plaats op donderdag 18 januari van 19.30 tot 21 uur in de cafetaria van Zaal Familia, Truweelstraat 138.

Wil je graag aanwezig zijn? Stuur een mailtje naar dewarmstewijk@sint-niklaas.be of bel even 03 778 32 04 om je plaatsje te reserveren.

Energiefitavond verwarming i.s.m. Eandis en NAV

Is je verwarmingsinstallatie 10 jaar oud? Dan is er een grote kans dat je nodeloos veel geld opstookt. Laat je goed informeren over de vele mogelijkheden die bestaan om je woning te verwarmen. Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkoopspraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en een beter wooncomfort.

Eandis en architectenvereniging NV ontwikkelden een avondsessie waarmee je alle kennis meekrijgt die je nodig hebt over verwarmingsinstallaties, radiatoren en de haalbaarheid vaan hernieuwbare energie. Voorkennis is niet nodig. Technische aspecten worden meegegeven in mensentaal door een ervaren architect. Hij geeft je onafhankelijk advies over de voor- en nadelen van toestellen en technieken. Hij illustreert alles met zowel goede als slechte praktijkvoorbeelden.

Iedereen die zijn woning energiezuiniger en comfortabeler wil maken, is welkom. Deze energiefitavond vindt plaats op maandag 5 februari van 19.30 uur tot 21 uur in de cafetaria van Zaal Familia, Truweelstraat 138.

Op vraag van Eandis: graag inschrijven via www.eandis.be/energiefit

 

Activiteiten 2017-2018

Alle activiteiten van De Warmste Wijk kan je terugvinden in de programmabrochure onderaan deze pagina.

Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Folder decemberactie 01/12/2017 - 10:28
Programmabrochure 2017-2018 28/09/2017 - 15:13

De Warmste Wijk - Ja, ik doe mee!

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter