Energiescan van de woning

U bent die steeds weer stijgende energiefactuur beu maar in feite hebt u nog nooit echt stil gestaan bij het feit hoe u dit probleem nu juist kan aanpakken? Vraag dan een gratis energiescan van uw woning aan.

Wat is een energiescan?

Een huishoudelijke energiescan omvat een inventarisatie van het energiegebruik in de woning: alle installaties, toestellen en materialen die direct of indirect een invloed hebben op het energiegebruik worden ge├»nventariseerd. Daarenboven wordt  het gedrag van de bewoners op het vlak van bewust omgaan met energie bevraagd en in kaart gebracht.

Hoe verloopt een energiescan?
1) Een energiesnoeier van vzw Den Azalee neemt telefonisch contact op en bepaalt samen met u een passende datum voor een afspraak.
2) Op basis van de energiefactuur en een rondgang door alle ruimtes van de woning wordt uw energieverbruik in kaart gebracht.
3) Op de plaatsen waar het zinvol is om een spaarlamp, spaardouchekop, buisisolatie of radiatorfolie aan te brengen, brengt de energiescanner dit in overleg met u gratis aan.
4) In een verslag op maat krijgt u tal van tips om met een minimum aan inspanning en een maximum aan rendement te besparen op uw energiefactuur.

Hou er rekening mee dat een energiescan ongeveer anderhalf uur tijd in beslag neemt.

Wie kan de energiescan aanvragen?

De energiescan van de woning is enkel voor de sociale doelgroep. 

Hoe de gratis energiescan aanvragen?
Denkt u in aanmerking te komen voor een energiescan van de woning? Geef uw naam, adres en telefoonnummer door aan de energiesnoeiers van Den Azalee vzw, Heistraat 115:
- telefonisch via het nummer 03 778 69 22;

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter