Sint-Niklaas klimaatstad

 

Voor een overzicht van onze klimaatacties: klik door naar www.sintniklaasklimaatstad.be

Klimaatactie in de Kijker: check je dak met de thermografische dakenscan

Tijdens de avond van 28 januari 2016 vloog een vliegtuig met een warmtecamera over Sint-Niklaas. Al de beelden resulteerden in een thermografische dakenscan. Dit is een warmtefoto van alle daken in Sint-Niklaas. Aan de hand van de warmtefoto kan je inschatten hoe goed je dak geïsoleerd is. Veel daken in Sint-Niklaas zijn immers beperkt of niet geïsoleerd. Nochtans resulteert dakisolatie in een flinke besparing op je energiefactuur. Om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, wil de stad de niwoners stimuleren om werk te maken van dakisolatie.

Interpreteer de isolatie van je dak aan de hand van de warmte-uitstraling.
Hoe goed je dak geïsoleerd is, wordt bepaald aan de hand van de warmte-uitstraling. Deze wordt weergegeven in een bepaalde kleur. Hoe roder de kleur, hoe meer warmteverlies door je dak. Dit betekent dat je dak niet voldoende is geïsoleerd. Heeft je dak eerder een groen, blauw of grijze kleur, dan ish et goed of zelfs erg goed geïsoleerd.

De dakenscan is enkel geldig voor verwarmde ruimtes. In een aantal situaties zal de foto geen correcte indicatie geven van de isolatie van de woning, zoals bij leegstaande woningen of bij het gebruik van bepaalde materialen als dakbedekking.

Klik hier om de dakenscan te openen.

Ontdek alles over het klimaatbeleid van de stad op deze pagina's:

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 31 90

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter