Schoolroutekaart Sint-Niklaas

Beste kinderen, scholieren, ouders, stappers en trappers. Kinderen moeten verkeersveilig naar school kunnen. Daarom zijn wij blij u hierbij de kaart te kunnen aanbieden. Deze kaart werd opgemaakt binnen het project Duurzaam naar School, in een unieke samenwerking tussen het stadsbestuur van Sint-Niklaas, de politiezone Sint-Niklaas, de basisscholen, ouders, de Fietsersbond en Mobiel 21.

De kaart wordt in de basisscholen aangeboden aan de leerlingen. Tevens is de kaart te downloaden op deze pagina. U kan ze gebruiken om waar u ook woont snel en veilig op één van de aangeduide assen
te komen om van daaruit verder te trekken naar school. De kaart is er niet enkel voor de fietsers en voetgangers maar voor alle weggebruikers.

Autobestuurders: pas uw snelheid aan op de vermelde wegen, wees steeds heel voorzichtig bij het ontmoeten van fietsers en voetgangers, wees een heer of een dame in het verkeer, parkeer zoals het hoort, pas uw snelheid aan in schoolomgevingen – zones 30, kies altijd en overal voor veiligheid.

In de basisschool zal de kaart met de kinderen nauwgezet bekeken, uitgelegd, bestudeerd en uitgeprobeerd worden. U weet wel: jong geleerd, is oud gedaan. Thuis kunnen ouders de kaart grondig bekijken en nadien fietsen en wandelen met de kinderen op de aangeduide trajecten. Hierdoor leren de kinderen deze trajecten goed kennen. Zo kan de vicieuze cirkel doorbroken worden en de verkeersveiligheid van de trappers en stappers verhoogd worden.

Wij wensen alle stappers en trappers veel (milieuvriendelijk, sportief en veilig) wandel- en fietsplezier!

Bijlagen Datum
Schoolroutekaart Sint-Niklaas 07/10/2010 - 15:30

Contact

Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
03 778 32 50

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter