Leren

‘Levenslang en levensbreed leren’ is het motto dat wij in onze kennismaatschappij steeds vaker te horen krijgen en het stadsbestuur na aan het hart ligt. Voor de onderwijs- en vormingsmogelijkheden in Sint-Niklaas kan u alvast op deze pagina’s terecht. Ook info over het onderwijsbeleid of andere onderwijspartners kan u hier vinden.

 

NIEUWS

Aanvraag school- of studietoelage

13/07/2017 - 11:35 Naar school gaan, kost geld. Studeren ook. De school- en studietoelagen van de Vlaamse Overheid helpen om de kosten te dragen.

Tentoonstelling Cas en Kato. Hou uw mond gezond!

06/06/2017 - 16:51 Via kleurrijke prenten, foto's en interactieve installaties ( drukknoppen, fotopuzzels en klapluikjes) leren kinderen over de wereld van de tanden en de tandarts. Hoe zien hun tanden er precies uit? Hoe poetsen zij hun gebit goed? Hoe kunnen we hun tanden gezond houden met gezonde voeding? 

Kind staat centraal in gezamenlijk nieuwbouwproject van buitenschoolse opvang en stedelijke basisschool Gavertje Vier

16/01/2017 - 16:56 De stedelijke basisschool Gavertje Vier in Belsele en de buitenschoolse groepsopvang slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijk nieuwbouwproject aan de school. Met drie nieuwe klaslokalen, een gloednieuwe ruimte voor de buitenschoolse opvang en plannen om de speelplaats te vergroenen, heeft de stad een ambitieus plan klaar dat volledig past binnen de vernieuwde visie over de opvang van kinderen.

Gratis kookworkshops voor lagere en secundaire scholen

27/12/2016 - 18:13 Stad, Logo-Waasland vzw en EVA vzw bieden leerlingen en ouders van lagere en secundaire scholen gratis kookworkshops aan. Deze zijn op vraag en maat van de school en de klas aan wie ze gegeven worden. Meer info over alle opties vindt u hieronder.

Zanzu.be: ‘Mijn lichaam in woord en beeld’

21/12/2016 - 13:27 Zanzu is de website van Sensoa voor anderstaligen. De site bevat informatie over seksuele gezondheid in 14 talen. Hij behandelt de thema’s lichaam, gezinsplanning, infecties, seksualiteit, relaties en seksuele rechten.

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter