Leren

‘Levenslang en levensbreed leren’ is het motto dat wij in onze kennismaatschappij steeds vaker te horen krijgen en het stadsbestuur na aan het hart ligt. Voor de onderwijs- en vormingsmogelijkheden in Sint-Niklaas kan u alvast op deze pagina’s terecht. Ook info over het onderwijsbeleid of andere onderwijspartners kan u hier vinden.

 

NIEUWS

KortGeknipt

15/02/2017 - 13:08 KortGeknipt is een kortfilmfestival voor alle studenten uit het DKO (deeltijds kunstonderwijs) en is reeds aan z’n 12de editie toe. KortGeknipt brengt het beste uit de verschillende DKO-scholen samen in een gevarieerd programma, in een spannende competitie. KortGeknipt geeft studenten uit het DKO de gelegenheid om hun film aan het grote publiek voor te stellen en dit op zaterdag 25 september 2017 in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas.    

ARNOEVOO – Wedstrijd voor jonge kunstenaars

14/02/2017 - 20:57 Het gemeentebestuur van Bredene organiseert dit voorjaar voor de 14e keer de kunstwedstrijd Arnoevoo. Met deze wedstrijd wil het gemeentebestuur hedendaagse kunst promoten en jonge kunstenaars expositiegelegenheid aanbieden. Een wedstrijd voor jonge beloftevolle kunstenaars waarmee aantrekkelijke geldprijzen te winnen zijn.

Leerlingen en oud-leerlingen

14/02/2017 - 20:54 Volgende Leerlingen en oud-leerlingen aan d’ Academie van Sint-Niklaas namen deel aan tentoonstellingen of toonden zich op een andere manier als waardige ambassadeurs. Philippe Michiels stelt tentoon in De Foyer, Nico Vaerewijck in Galerie 10a en in India, digitaal magazine van Koenraad De Meyer.

Leraars en oud-leraars

14/02/2017 - 20:48 Tentoonstelling Nele Tas in Praetoria, retrospectieve Jeanninne Van Leugenhaeghe, Olivier Deprez at BAD, boekvoorstelling ‘Het boek van Sint-Niklaas’ van Johan De Vos

Skulptur Projekte in Münster en Documenta in Kassel

14/02/2017 - 19:50 Voor leerling en sympathisanten van d’Academie. We hebben een reis voorbereid naar Skulptur Projekte in Münster https://www.skulptur-projekte.de/#/ en Documenta in Kassel http://www.documenta14.de/en/ . Deze twee tentoonstellingen vallen om de tien jaar samen en geven een overzicht van wat er leeft in de wereld van de beeldende kunsten.

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter