SAMWD

Welkom bij SAMWD Sint-Niklaas

Stedelijke academie voor muziek, woord en dans Sint-Niklaas

Kunst in al zijn vormen zoals muziek, theater, dans... is overal aanwezig in onze moderne maatschappij. Ben je hierin geïnteresseerd, wil je hier meer over leren, wil je hier in bedreven raken en heb je de nodige motivatie en het engagement om je hiervoor in te zetten? Dan is de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) van Sint-Niklaas zeker iets voor jou!

De Academie is gelegen in het hartje van Sint-Niklaas en maakt deel uit van het deeltijds kunstonderwijs (DKO). Dit wil zeggen dat je de opleidingen makkelijk kunt combineren met andere studies of werk omdat de lessen hoofdzakelijk gegeven worden na de uren van het dagonderwijs en de kantooruren. De academie van Sint-Niklaas is er dus voor alle leeftijden!

Studierichtingen

Je kan op de Academie van Sint-Niklaas kiezen tussen 3 evenwaardige studierichtingen:


Muziek


Woord


Dans

Binnen deze 3 richtingen kan je na een basisopleiding verder kiezen uit verschillende opties die afhankelijk zijn van jouw persoonlijke keuze, doelstellingen en talent en die garant staan voor een volwaardige opleiding. De verschillende opties bestaan uit vaste vakkenpakketten. Je hebt de mogelijkheid om meerdere opties te combineren.

Ook voor mensen die zich willen voorbereiden op het hoger kunstonderwijs en er hun beroep van willen maken hebben we een specifiek aanbod. Kortom, je krijgt hier een opleiding op maat.

Je kan in alle vakken starten zonder enige voorkennis. Indien je wel al reeds een opleiding volgde, kan je zonder probleem op elk moment op je persoonlijke niveau instappen of herinstappen.

Wanneer je ingeschreven bent aan de academie krijg je gegarandeerd een kwalitatieve en diepgaande opleiding. De meeste tijd en aandacht gaat hierbij naar je persoonlijke, algemene artistieke en culturele ontwikkeling. Dit alles gebeurt onder leiding van professioneel opgeleide leerkrachten die hun vak zelf beoefenen.

Je merkt het, de stedelijke academie voor muziek, woord en dans van Sint-Niklaas zorgt voor een unieke vrijetijdsbesteding waar je levenslang de vruchten van plukt! Waar wacht je nog op?

De meeste foto's gebruikt op de website zijn van Jurgen Toune en Willem Geysen.

 

 

 

 


 

 

 

 

Foto's: 

Contact

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter