Nieuws

Taalmateriaal

De taalcoach nodigt jullie uit op dinsdag 6 maart 2018 van 8.45 tot 12 uur in de Bib (Conferentiezaal, 2e verdieping, H. Heymanplein) voor een interessant aanbod. Er zal een boeiende workshop gegeven worden waarin het ontwikkelen van leesplezier centraal staat. Je krijgt daarbij een schatkist vol tips aan activerende werkvormen voor de dagelijkse leespraktijk op school en in een anderstalige context. Er wordt een interactieve rondleiding gegeven in de Bib. De taalcoach stelt de beschikbare materialen voor en neemt jullie mee in haar verhaal.

Klik hier om in te schrijven. 

De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!

Meer info en/of vragen? Neem contact op via taalcoach@sint-niklaas.be, 03 778 60 92 of 0477 99 72 57.

De taalcoach kijkt ernaar uit je te ontvangen.

PROGRAMMA:

8.45 uur: Onthaal

9.15 uur: Margot Van Dingenen: boeiende workshop waarin het ontwikkelen van leesplezier centraal staat. Een schatkist vol tips aan activerende werkvormen voor de dagelijkse leespraktijk op school en in een anderstalige context.

10.15 uur: Pauze

10.30 uur: Interactieve rondleiding Bib: waarbij interessante materialen en boeken over taalstimulering aan bod komen.

11 uur: Taalcoach: stelt beschikbare materialen voor, beantwoordt vragen, geeft informatie en neemt jullie mee in haar verhaal.

11.30 uur: Netwerkmoment: met mogelijkheid tot ontlenen van materialen en boeken uit de Bib.

12 uur: Einde

 


 

Huppel Leest!

Wat?

Stad & OCMW Sint-Niklaas organiseert in samenwerking met KlinkKlank vzw en basisschool De Tovertuin gratis voorleessessies voor anderstalige en/of taalzwakke kinderen en hun (groot)ouders. Hoe breng je een rijke woordenschat aan op een niet-schoolse manier? Hoe kan je een evenwicht vinden tussen het stimuleren van het Nederlands en het respecteren van de thuistaal? De voorleessessies worden professioneel begeleid door Erika Kindt die op een interactieve manier zal proberen inspireren.

Wie?

We richten ons op peuters, kleuters die instappen in de kleuterschool (1 tot 3 jaar) en die thuis al dan niet Nederlands spreken. Ons doelpubliek bestaat in eerste instantie uit anderstalige en/of kansarme gezinnen, maar we staan uiteraard open voor iedereen onder de 3 jaar met (groot)ouder/verzorger. Alle kinderen, die nood hebben aan kennis van de Nederlandse taal, zijn welkom ongeacht naar welke school ze zouden gaan.

Welkom vanaf 8.15 uur voor een gezellig koffiemoment!

Inschrijven?

We vragen om één week op voorhand in te schrijven zodat we een idee hebben van het aantal kindjes. Er zijn verschillende mogelijkheden: taalcoach@sint-niklaas.be of 03 778 60 92. Uiteraard ben je zonder inschrijving ook steeds welkom! Huppel Leest wordt gratis aangeboden.

Wanneer en waar?

Woensdag van 9 tot 10 uur: 18 april, 25 april, 2 mei, 9 mei en 16 mei 2018.

Basisschool De Tovertuin - Slachthuisstraat 68 - 9100 Sint-Niklaas

Foto's: 
Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Huppel leest 20/02/2018 - 13:43
Nieuws
Nieuws

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter