Gezondheid

Gezondheidspromotie en ziektepreventie
Voor info over acties rond gezondheidspromotie (voeding en beweging; geestelijke gezondheid; binnen- en buitenmilieu), rond ziektepreventie (bevolkingsonderzoeken naar kanker; valpreventie; vaccinaties; tabak, alcohol en drugs) en over een toegankelijke gezondheidszorg, kan u of uw organisatie terecht bij:

dienst samenleving en preventie
Welzijnshuis
Abingdonstraat 99, 9100 Sint-Niklaas
03 778 37 48
eline.dekeulenaer@sint-niklaas.be

Logo-Waasland vzw
(postadres) Ankerstraat 91, 9100 Sint-niklaas
(
bezoekersadres) Lamstraat 2A, 9100 Sint-Niklaas
03 766 87 78
www.logowaasland.be  

Medische dienstverlening
Als centrumstad heeft Sint-Niklaas een uitgebreide medische dienstverlening. Naast grote instellingen als AZ Nikolaas en de psychiatrische centra Sint-Hiëronymus en Sint-Lucia, gaat het onder meer om thuiszorg, drugpreventie en zelfhulporganisaties.
Ook voor mensen met een beperking is er een waaier aan ondersteunende diensten in de stad.

 

.

Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Praatcafé: voor mensen met kanker en hun naasten

23/03/2017 - 15:05 Het is vanuit de behoefte aan lotgenotencontact bij vele patiënten en hun naasten, dat het AZ Nikolaas in samenwerking met “Kom op tegen Kanker” en met volledige steun van stad Sint-Niklaas een praatcafé organiseert. Tijdens het praatcafé kunnen mensen met kanker elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en praten over hun wedervaren.

Uniek tandzorgproject Tand-em in Sint-Niklaas

23/03/2017 - 14:52 Graag informeren wij jullie over Tand-em, een uniek mondzorgproject in Sint-Niklaas en Vlaanderen dat op 3 maart opstartte. Onder het motto ‘Gezond begint in de mond’ gingen het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT), plaatselijke afdeling ‘studieclub tandartsen Waasland’,Henry Schein België, wijkgezondheidscentrum De Vlier en stad en OCMW Sint-Niklaas de samenwerking aan.  

Vers van de pers: de brochure van Week van de Valpreventie 2017!

21/03/2017 - 10:03 Van 24 t.e.m. 30 april loopt de zesde Week van de Valpreventie. De focus ligt in 2017 op: ‘Blijf in beweging, doe het veilig’. Daarom organiseert het BOEBS-netwerk in deze periode tal van bewegingsactiviteiten voor 65-plussers. Laat je verleiden en kom meedoen!

Uniek mondzorgproject Tand-em in Sint-Niklaas

09/03/2017 - 12:00 Op 3 maart startte Tand-em, een innovatief pilootproject rond tandzorg, in Vlaanderen. Onder het motto ‘Gezond begint in de mond’ gingen het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT), plaatselijke afdeling ‘Studieclub tandartsen Waasland’,Henry Schein België, wijkgezondheidscentrum De Vlier en stad/OCMW Sint-Niklaas de samenwerking aan. Tand-em zal kansarme patiënten behandelen die doorverwezen worden door een huisarts van WGC De Vlier of door een hulpverlener van de cluster Welzijn.

Gent daagt Sint-Niklaas uit tot een duel 'Dagen Zonder Vlees'

24/02/2017 - 12:37 Als officiële ambassadeur van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ('SDG Voice' van de Sustainable Development Goals) zal de stad Gent in de komende maanden vijf verschillende Vlaamse steden uitdagen rond de SDG’s. Een eerste uitdaging is gelinkt aan het doel ‘beëindigen van honger, bereiken van voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoten van duurzame landbouw’. Gent zal de strijd aanbinden met Sint-Niklaas om tijdens de campagne 'Dagen Zonder Vlees' zo weinig mogelijk vlees te consumeren en daarmee zo veel mogelijk m² te besparen op de ecologische voetafdruk.

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter