Geluksvogel

Maak van je vriend(in) een geluksvogel!
Een initiatief in het kader van Veerkrachtig Waasland.


Waarom een geluksvogel (voor en van iemand) maken?

10 oktober is het Werelddag Geestelijke Gezondheid. Wereldwijd wordt die dag aandacht gegeven aan het verhogen van onze mentale gezondheid en het doorbreken van het taboe rond dit onderwerp. Terecht! Iedereen heeft immers baat bij het versterken van zijn geestelijke gezondheid o.m door erover te praten, hulp te durven vragen en op vrienden te rekenen.

Dat taboe doorbreken kan enkel als we er een wij-verhaal van maken. Daarom doen we een warme oproep aan iedereen om het belang van een goede geestelijke gezondheid en van voldoende veerkracht zichtbaar te maken door een geluksvogel voor iemand te maken en in 1 van onze 8 geluksbomen te komen hangen.

 Een geluksvogel maken : hoe doe je dat ?

  • STAP 1 - Download hier het sjabloon om een rode, gele, groene of blauwe kraanvogel te vouwen of om een zwaluw uit te knippen. Je kan ook een papieren exemplaar afhalen aan de balie van het Stadhuis, Grote Markt 1 of in het Welzijnshuis, Abingdonstraat 99.
  • STAP 2 - Maak voor iemand die je graag hebt een vogel van papier:
    - Knip de zwaluw uit of vouw de kraanvogel. Beide vogels staan symbool voor geluk.
    - Hulp nodig bij het vouwen ? Hier krijg je alle tekst en uitleg.
    - Personaliseer je vogel met een leuke versiering en een gelukwens voor je vriend(in), collega, lief, mama, papa, zus, broer,...
  • STAP 3 - Hang je vogel tussen 10 oktober en 4 november in één van de geluksbomen. Je vindt ze in het Stadhuis, het Welzijnshuis, Odisee Hogeschool, de Bib, WZC Populierenhof, Sporthal De Klavers, AZ Nikolaas en Waasland Shopping Center.

 En verder…

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Dag van de Geestelijke Gezondheid in Sint-Niklaas

23/08/2017 - 14:54 Op 1 oktober 2017 vieren we de Dag van de Geestelijke Gezondheid in het Welzijnshuis. Je kan komen luisteren naar een spreker die vertelt hoe je zelf invloed kan uitoefenen op je eigen geluk,  je kan een geestelijke gezonde wandeling maken in de stad, je kan een alcoholvrije cocktail of een tasje koffie komen drinken, je kan tips krijgen hoe je je zelf beter kunt voelen en hoe belangrijk bewegen is, je kan je verhaal kwijt bij een straathoekwerker of je kan gewoon genieten van mooie muziek en zoveel meer.    
Bijlagen Datum
Inspiratiegids 'Veerkrachtig Waasland' 16/09/2016 - 16:31
Flyer vouwinstructies kraanvogel 08/09/2016 - 15:21
Sjabloon kraanvogel en zwaluw 08/09/2016 - 15:20

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter