Gezond blijven

De stad werkt samen met LOGO-Waasland vzw (http://www.logowaasland.be/) aan gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Dit rond 7 gezondheidsdoelstellingen die bepaald worden door de Vlaamse Overheid en verankerd zijn in de BBC:

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

‘Cas en Kato houden jouw mond gezond!’

02/10/2017 - 12:40 Aan het unieke project Tand-em Sint-Niklaas - het tandartsenkabinet voor mensen in kansarmoede - wordt met de tentoonstelling 'Cas en Kato' een preventieluik gekoppeld. Kinderen uit de kleuterklas en de eerste graad lager onderwijs leren via kleurrijke prenten, foto's en interactieve installaties over de wereld van tanden en de tandarts. Deze boeiende tentoonstelling over mondhygiëne en -gezondheid vindt plaats van 1 t.e.m. 22 oktober in de Bib. Scholen kunnen sinds 18 september ook een goed gevulde, educatieve tandenkoffer ontlenen als voorbereiding op Cas en Kato.

Cas en Kato houden jouw mond gezond!

02/10/2017 - 12:16 Aan het unieke project Tand-em Sint-Niklaas - het tandartsenkabinet voor mensen in kansarmoede - wordt met de tentoonstelling 'Cas en Kato' een preventieluik gekoppeld. Kinderen uit de kleuterklas en de eerste graad lager onderwijs leren via kleurrijke prenten, foto's en interactieve installaties over de wereld van tanden en de tandarts. Deze boeiende tentoonstelling over mondhygiëne en -gezondheid vindt plaats van 1 t.e.m. 22 oktober in de Bib. Scholen kunnen sinds 18 september ook een goed gevulde, educatieve tandenkoffer ontlenen als voorbereiding op Cas en Kato.

NIEUW! Brochure Veerkrachtig Waasland

23/08/2017 - 15:22 In 2017 bundelen de Wase gemeenten voor de tweede maal hun krachten voor 'Veerkrachtig Waasland'. Van 1 tot 10 oktober organiseren we in het hele Waasland de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en verhogen we samen onze veerkracht. Stad Sint-Niklaas en Logo-Waasland vzw namen het initiatief om alle krachtige en prachtige activiteiten, evenementen, cursussen,... hierrond te bundelen in één handige brochure.

Dag van de Geestelijke Gezondheid in Sint-Niklaas

23/08/2017 - 14:54 Op 1 oktober 2017 vieren we de Dag van de Geestelijke Gezondheid in het Welzijnshuis. Je kan komen luisteren naar een spreker die vertelt hoe je zelf invloed kan uitoefenen op je eigen geluk,  je kan een geestelijke gezonde wandeling maken in de stad, je kan een alcoholvrije cocktail of een tasje koffie komen drinken, je kan tips krijgen hoe je je zelf beter kunt voelen en hoe belangrijk bewegen is, je kan je verhaal kwijt bij een straathoekwerker of je kan gewoon genieten van mooie muziek en zoveel meer.    

Tentoonstelling Cas en Kato. Hou je mond gezond!

06/06/2017 - 16:51 Via kleurrijke prenten, foto's en interactieve installaties (drukknoppen, fotopuzzels en klapluikjes) leren kinderen over de wereld van de tanden en de tandarts. Hoe zien je tanden er precies uit? Hoe poetsen je je gebit goed? Hoe kan je je tanden gezond houden met gezonde voeding? 

Contact

Abingdonstraat 99
9100
Sint-Niklaas
03 778 66 66

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter