Markten

Social media sharing
Verse producten op de markt

Twee wekelijkse marktdagen op de Grote Markt!

Sint-Niklaas is een marktenstad en dat willen we ook in deze moeilijke coronatijden bewijzen. Omdat er maar 50 kramen per markt kunnen staan, bieden we jullie gewoon twee markten aan! Op donderdag, en op zondag.

De wekelijkse donderdagmarkt is terug vanaf 21 mei. De zondagmarkt start vanaf 24 mei. Beide staan op de Grote Markt. Deze situatie duurt zolang de huidige coronamaatregelen gelden. De donderdagse markt start om 7 uur en de zondagmarkt op 7.30 uur ’s morgens. Beiden eindigen om 13 uur.

Probeer niet allemaal tussen 10 en 12 uur te komen. Je kan via de webcam van de stad de drukte volgen.

 

Hou rekening met de richtlijnen

 • Je moet alleen naar de markt komen. Volwassenen mogen wel minderjarigen meenemen die onder hetzelfde dak wonen en mogen een persoon vergezellen die begeleiding nodig heeft.

 • Er is een in- en uitgang aan de kant van het stadhuis. Er is een tweede in- en uitgang aan de andere kant van de markt, aan Het Woord.

  Enkel op Hemelvaartdag, de eerste marktdag van de heropstart, waren er aanschuifrijen. Op alle marktdagen die daarop volgden, konden bezoekers vlot de markt binnengaan. Als het heel druk wordt, kan het zijn dat er zich opnieuw aanschuifrijen ontwikkelen. Als dat het geval is: schuif geduldig aan. Wie slecht te been is, hoeft niet aan te schuiven en kan zich rechtstreeks aan de ingang melden. Als je zeker wil zijn over de drukte, kan je de webcam van de stad volgen.

  Ga naar de webcam

 • Je mag de uitgestalde goederen, het fruit en de groenten … niet aanraken! De marktkramers zullen het voor jou nemen en inpakken.

 • Respecteer de veiligheidsafstand van 1,5 meter.

 • Blijf niet langer dan noodzakelijk op de markt.

 • Gebruik van een mondmasker wordt sterk aangeraden.

 • Er kunnen een maximum aantal personen per kraam aanschuiven: 1 persoon per 1,5 meter.

 • Er zijn looplijnen ingesteld. Gelieve die te respecteren. Ze zullen duidelijk aangeduid worden.

Welke marktkramers staan er en waar kan ik ze vinden?

De kramen werden zoveel mogelijk op ongeveer hun normale plaats gezet. We publiceren hier zo snel mogelijk een plannetje.

Je vindt nog hamburgers, wafels of loempia’s op de markt, maar ze worden ingepakt en je kan ze meenemen. Je kan niks ter plekke eten of drinken.

Er zullen minder kramen staan dan gewoonlijk, maar het wordt een goeie mix van producten. De viskramen staan alleen op zondag. Ook het kraam met kip aan ’t spit staat op zondag. De marktkramen die je op zondag normaal op het Hendrik Heymanplein vindt, zal je dan ook op de Grote Markt vinden.

Op donderdag staan de regionale marktkramers, uit de gemeenten Sint-Niklaas, Beveren, Zwijndrecht, Temse, Lokeren, Waasmunster, Stekene, Moerbeke en Sint-Gillis-Waas. Op zondag staan voornamelijk marktkramers van buiten de regio.

De standhouders van beide markten vind je onderaan de pagina.

Een veilige markt

We nemen de nodige maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan:

 • Er zal de nodige afstand zijn tussen de kramen.

 • Je kan je handen ontsmetten bij het betreden en verlaten van de markt. Ook op andere locaties op de markt vind je gel. Die zullen op het plan worden aangeduid.

 • Marktkramers en hun personeel moeten mond en neus bedekken met een mondmasker of een alternatief in stof.

 • Marktkramers zullen ontsmettende gel ter beschikking stellen van hun personeel en de klanten.

 • Marktkramers mogen geen proevertjes aanbieden.

 • Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd op de markt wordt toegelaten, werd beperkt tot 350.

Heb je nog vragen?

Marktleider

Grote Markt
45
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen