Meerwaarde van het project

Social media sharing
Sint-Niklaas renoveert is een collectief wijkrenovatieproject. Stad en haar partners, Provincie Oost-Vlaanderen en RenoseeC hebben een uniek aanbod uitgewerkt voor zowel eigenaars (bouwheren) als aannemers.
De manier van werken zal een dynamiek creëren in de wijken waardoor mensen gemakkelijk en zonder zorgen zullen overgaan tot een renovatie.

Collectief wijkrenovatieproject op stadstelevisie

Renovatiebegeleiding op maat voor elke bouwheer

RenoseeC zorgt voor professioneel advies, kwalitatieve begeleiding en intense ontzorging van de bouwheer bij het uitvoeren van de renovatieplannen.  Zowel voor kleinere renovatiemaatregelen als voor diepgaande totaalrenovaties kan de bouwheer bij RenoseeC terecht.  De begeleiding kan ingezet worden bij het plannen en uitvoeren van energie-efficiënte maatregelen maar ook bij ingrepen die de kwaliteit of het comfort van de woning verhogen.

Renovatiebegeleiding van A tot Z

Concreet ondersteunt RenoseeC de bouwheer van bij het maken van de renovatieplannen tot na de uitvoering van de renovaties.  De renovatiebegeleiding door RenoseeC start met een renovatieadvies aan huis. Er wordt hiervoor een afspraak gemaakt met de bouwheer waarop een van de begeleiders langskomt om de huidige staat van de woning goed te kunnen inschatten. Hierna ontvangt de bouwheer een renovatieverslag, een overzicht van de nodige en/of gewenste renovatiemaatregelen, een hierbij aansluitende raming van de kosten en een overzicht van de premies waarop men recht zou hebben.  Indien de bouwheer graag werken wil laten uitvoeren, helpt RenoseeC bij het opvragen van de juiste offertes en ondersteunt de bouwheer bij het kritisch evalueren hiervan.  Indien beslist wordt om de renovaties uit te voeren treedt RenoseeC hierbij op als renovatiebegeleider waarbij gewaakt wordt over de correcte uitvoering en timing van het renovatieproject en bemiddeling plaats vindt waar nodig tussen bouwheer en uitvoerende bouwpartners.  Na oplevering van de werken helpt RenoseeC uiteindelijk bij het aanvragen van de mogelijke premies.

Single point of contact (SPOC): één lokaal aanspreekpunt

Gedurende het wijkrenovatietraject is RenoseeC een lokaal aanspreekpunt voor zowel bouwheren als aannemers.  Deze aanpak creeërt voordelen bij communicatie en garandeert een extra ondersteuning voor de bouwheren.  De SPOC kan bovendien bemiddelen als onafhankelijke partner waar nodig tussen bouwheren, bouwpartners en lokale overheid en betekent een meerwaarde bij het opvragen van informatie  over vergunningen en premies bij stad Sint-Niklaas.

Collectief renovatietraject

‘Sint-Niklaas renoveert’ is een collectief wijktraject waarbij bouwheren uit de projectwijken worden gestimuleerd om met hun renovatieplannen deel te nemen aan het wijktraject.  In een eerste fase van het project worden zoveel mogelijk geïnteresseerde eigenaars of verhuurders met renovatieplannen gezocht.  Deze werven worden in kaart gebracht en vervolgens efficiënt geclusterd aan elkaar, waarna deze gekoppeld worden aan een geselecteerd bouwteam.  Door deze groepsaanpak wordt zowel voor bouwheer als bouwteam een interessante samenwerking mogelijk.

Kostprijs voor de renovatiebegeleiding

‘Sint-Niklaas renoveert’ wil zoveel mogelijk bouwheren met renovatieplannen ondersteunen en ontzorgen.  Elke stap in het traject is dan ook geheel vrijblijvend en gratis tenzij duidelijk gecommuniceerd!  Dankzij de samenwerking tussen stad Sint-Niklaas en de provincie Oost-Vlaanderen kan de renovatiebegeleiding door RenoseeC als uitvoerende partner volledig gratis worden aangeboden.  Het is wel zo dat op het aantal uren van begeleiding een maximum zit afhankelijk van het dossier. Dit zal steeds op voorhand worden gecommuniceerd door RenoseeC aan de bouwheer.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen