Laureline Soubry

Nieuw autodeelsysteem Dégage van start: "Met buren of vrienden een auto delen: heel makkelijk"

Sint-Niklaas zet overtuigd in op gedeelde mobiliteit. Het deelwagenaanbod breidt dit jaar dan ook stevig uit. Onlangs is een nieuw autodeelsysteem opgestart: Dégage. Laureline Soubry, de eerste gebruiker, is alvast enthousiast: "Voor ons is dit autodeelsysteem de ideale oplossing."
Social media sharing

Staat jouw auto ook vaak stil? Of heb je slechts af en toe een auto nodig? Vind je de aankoop, verzekering en keuring te duur en te veel gedoe? Dan is autodelen wellicht iets voor jou. Je kan immers samen met buren, vrienden of kennissen een auto delen. Dan betaal je enkel voor effectief gebruik en tegelijk draag je je steentje bij aan een meer duurzame mobiliteit.  

Dégage Laureline Soubry

“Op zoek naar oplossing”

Laureline Soubry (38) uit Sint-Niklaas stelde zich die vragen. “Nu de kinderen groot genoeg zijn om overal met de fiets heen te gaan, staat onze auto heel vaak stil. Dat voelt niet goed. We dachten er eerst aan om de auto weg te doen, maar hij is nog in prima staat en af en toe is het gewoonweg ook nog heel erg handig om een auto te hebben. We gingen daarom op zoek naar een alternatieve oplossing.”  
Die oplossing vond Laureline bij Dégage, een autodeelplatform voor particulieren. Ze deelt nu haar auto met buren en vrienden. “Een ideale oplossing. Dégage neemt de administratie en financiën tussen ons en de gebruikers op zich. Zij staan in voor het contract, een autodeelverzekering, pechverhelping en een omniumverzekering.

Bovendien kan je met vragen terecht bij hun helpdesk. Resultaat is dat onze vaste kosten zijn gedaald en dat we mensen zonder auto op weg kunnen helpen. Bovendien scheelt het ook toch weer een aantal auto's extra in het straatbeeld.” 

Nooit meer zoeken

De stad Sint-Niklaas faciliteert autodelen. Zo kunnen autodelers gratis parkeren in de stad en heb je vanaf vier gebruikers recht op een voorbehouden parkeerplaats voor je deelwagen. Zo moet jij als autodeler nooit meer naar een parkeerplaats zoeken. Bovendien boekt iedereen er een beetje een duurzame winst mee: iedere deelwagen vervangt tussen de 6 en 10 individuele wagens.  

In Sint-Niklaas is er zowel een aanbod van autodeelaanbieders als Cambio, Stapp.In en AutoPartners Share, als van particulier autodelen. Dit particulier autodelen is sinds mei uitgebreid met de eerste Dégage-deelauto.  

Wil je met de auto van Laureline rijden of ook je auto delen? Dégage organiseert geregeld online infosessies voor auto-eigenaars en gebruikers. Meer info vind je op www.degage.be en op www.sint-niklaas.be/autodelen.  

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen