8 x 100 jaar: honderd en verwonderd: eeuwelingen aan het woord

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
8 x 100 jaar: honderd en verwonderd: eeuwelingen aan het woord

1 oktober is sinds 1991 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale dag van de Ouderen. Ook het stadsbestuur laat deze dag niet zomaar voorbij gaan. Speciaal voor deze dag, en mede in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas, wordt de brochure: ‘8 x 100 jaar: honderd en verwonderd’ gelanceerd.

Sint-Niklaas kent een tiental honderdjarigen. Deze mensen zijn deel van de geschiedenis van onze stad. Zij hebben de bruisende 20ste eeuw van op de eerste rij meegemaakt. De brochure bevat acht boeiende verhalen.

Deze mensen zagen de wereld evolueren tot de snelbewegende maatschappij van vandaag. Ze zagen waarden en normen binnen de samenleving veranderen, legden de bouwstenen aan voor de maatschappij zoals we hem nu kennen. Ze gingen naar scholen die nu niet meer bestaan, zagen het straatbeeld veranderen tot de bruisende stad die we nu kennen.

Geniet mee van hun herinneringen en levenswijsheden en stap terug in het Sint-Niklaas van vroeger.

Dit in het museumtheater SteM, zwijgershoek 14 te Sint-Niklaas om 14 uur. Inschrijven is verplicht en kan via 03 778 37 19 of senioren@sint-niklaas.be 

U vindt de brochure in bijlage onderaan deze webpagina.

Culturele wandelingen

Aansluitend op de lancering van de brochure nodigt de seniorenadviesraad u uit om op 1 oktober deel te nemen aan een culturele wandeling. Alle wandelingen werden speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de viering van 800 jaar Sint-Niklaas. De dienst toerisme biedt rondleidingen aan die starten om 15 uur aan het SteM.

Je kan kiezen uit:

-          ‘Zijde gij ook van Sinnekloas?’ (Gids: Sandra Van Cauwenberghe)

-          Van Johanna tot Jacqueline ( Gids: Monique Suy)

-          Oude gevels, propere verhalen (Gids: Marcella Piessens)

-          Handel en herbergen (Gids: Christel Camp)

Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis. De groepen worden beperkt tot 25 personen, dus inschrijven is verplicht. Na afloop wordt aan de ingeschrevenen in het SteM een receptie met Sint-Niklase streekproducten aangeboden.

Info en inschrijvingen: tel. 03 778 37 19 of senioren@sint-niklaas.be

Bijlagen Datum
Honderd en verwonderd 29/09/2017 - 13:43

Contactpersoon persbericht

Lotte Verbeke

Datum persbericht

2017-09-29

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter