800 jaar Sint-Niklaas: inwoners zetten de stad op de kaart

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
800 jaar Sint-Niklaas: inwoners zetten de stad op de kaart

Op oudejaarsavond kwamen duizenden stadsgenoten op de Grote Markt samen de kaarsjes uitblazen voor de 800ste verjaardag van Sint-Niklaas. Het was een uniek moment met een sfeervol spektakel in de nachtelijke hemel. Intussen is het jubileumjaar begonnen met elke maand nieuwe activiteiten. Om onze stad te promoten naar aanleiding van de viering van ‘800 jaar Sint-Niklaas’ verspreidt het stadsbestuur enkele gadgets. Heel wat inwoners droegen al hun steentje bij om het feestjaar zichtbaar te maken binnen en buiten de stad.

800 als symbool

Het 800-logo doet zijn intrede in het straatbeeld van Sint-Niklaas. De honderden kokers, die door stadsgenoten werden gekleurd en versierd, vormden de bouwstenen voor een enorm cijfer ‘800’, dat het herkenningsbeeld vormt voor het feestjaar en dat tevens symbool staat voor de gemeenschapvorming.

Met dit beeld werd een logo ontworpen dat door het stadsbestuur wordt aangeboden in op verschillende dragers. De voorbije weken kenden deze gadgets al een grote afname bij handelaars, scholen en talloze enthousiaste inwoners.

  

Gadgets

De stickers met het logo van het feestjaar worden aangeboden in twee formaten: 10 cm en 25 cm. Ze zijn gratis verkrijgbaar, samen met buttons, affiches en programmabrochures. Handelaars en horeca-uitbaters kunnen via communicatie@sint-niklaas.be een aanvraag doen om een sticker op de deur of het raam van hun zaak te laten aanbrengen.    

Het stadsbestuur brengt ook een verzorgd uitgegeven setje uit met acht postkaarten van de stadszichten met de grote, kleurrijke 800. Het gaat om het stadhuis, de Cipierage, de Sint-Nicolaaskerk, de Onze-Lieve-Vrouwkerk, de Stationsstraat, de kiosk in het stadspark, de brug aan het Walburgkasteel en de Dries in Sinaai. De verkoopprijs bedraagt 1 EUR. Het gaat om een unieke uitgave, enkel verkrijgbaar tijdens het jubileumjaar.

Alle gadgets zijn verkrijgbaar aan de infobalie van het stadhuis, in de deelgemeentehuizen, het toeristisch infokantoor op de Grote Markt en in de Bib aan het Hendrik Heymanplein.

 

‘Zijde gij ook van Sinnekloas zoekt uw foto’: een oproep

De tentoonstelling ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’ brengt in het najaar de straten van onze stad en hun bewoners op een originele manier in beeld. Eén wand in de zaal wordt volledig opgebouwd met fotokaders, aangebracht door Sint-Niklazenaren. Daarvoor doet het stadsbestuur graag een oproep aan alle inwoners.

Op de ingezonden foto’s moeten mensen te zien zijn in een herkenbaar straatbeeld. De foto’s worden bij voorkeur ingekaderd bezorgd en zijn vergezeld van een korte toelichting: wie staat er op, waar en wanneer? Alle foto’s worden terugbezorgd.

Wie een mooi, interessant, boeiend, ontroerend, dramatisch, feestelijk of gewoon fijn beeld heeft, dat aan deze omschrijving beantwoordt, kan het bezorgen aan het SteM, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas, t.a.v. Goeleke De Wit. Meer info: tel. 03 778 34 50, goeleke.dewit@sint-niklaas.be

  

Voorjaarsprogramma

Het voorjaarsprogramma van 800 jaar Sint-Niklaas is boeiend en rijk gevuld. Dit zijn alvast enkele hoogtepunten.

Zwerfvuilactie

Sint-Niklaas en deelgemeenten

Maart 2017

Toeristische beurs Oost-Vlaanderen

’t Bau-huis

Zaterdag 18 maart 2017

Krijtvossen 800 - Sint-Niklase basisscholen krijten het Reynaertverhaal
Grote Markt

Vrijdag 24 maart 2017 vanaf 13 uur

En route #Sint-Niklaas

Diverse locaties in de stad

Van maandag 3 tot vrijdag 7 april en van donderdag 11 tot zondag 28 mei 2017

Het groot rood verhaal - Tentoonstelling en geleide wandelingen

Het Volkshuis, Vermorgenstraat 9

Vanaf 8 april 2017

800 jaar parochie: Eucharistie met de bisschop

Castrohof

Zondag 23 april 2017

Sint-Niklaas vraagt 800 senioren ten dans

Grote Markt

Dinsdag 25 april 2017

Groote Foorfeest

Grote Markt

Van vrijdag 5 tot zondag 7 mei 2017

Dag van het Park met stadsparade ‘Den Optocht’

Stadskern en stadspark

Zondag 28 mei 2017

Alle info over 800 jaar Sint-Niklaas: www.800jaarsint-niklaas.be

De programmabrochure wordt gratis bezorgd op aanvraag:

tel. 03 778 30 00, communicatie@sint-niklaas.be

 

 

 

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2017-02-27

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter