800 jaar Sint-Niklaas: nieuwe programmabrochure, stickers en buttons: nu gratis verkrijgbaar

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
800 jaar Sint-Niklaas: nieuwe programmabrochure, stickers en buttons: nu gratis verkrijgbaar
Het jubileumjaar 2017 kende een ware knalstart met het evenement op oudejaarsavond, de Wase ijsberenduik en in Sinaai de nieuwjaarsreceptie. De komende maanden staan er tientallen activiteiten op stapel. Ze werden gebundeld in de nieuwe programmabrochure, die gratis aangeboden wordt samen met stickers, buttons en affiches.

Met een kleine 10.000 waren we, daar op de Grote Markt, toen de klok twaalf uur sloeg en ons feestjaar eindelijk van start ging. Dat bewijst dat we er zin in hebben! Het jaar zit dan ook tjokvol met allerlei evenementen, activiteiten en feesten. En er komen er nog steeds bij.

Daarom is er nu een tweede programmabrochure waarin alles zit over de aankomende en nieuwe activiteiten. Een greep uit het aanbod: Het Groote Foorfeest is een wervelende driedaagse vol retro-amusement met Radio Modern, een vintagemarkt en allerlei foodtrucks. Krijtvossen 800 is een project waarin 14 episodes van hét epos van het Waasland bij uitstek, Reynaert De Vos, worden uitgetekend op de Grote Markt. Daar stopt het uiteraard niet: er is een hommage aan Bob Benny en Jean Walter door de Casino Brass Band, Jubileumbos 800, ‘handelaars vieren mee’ en nog veel meer…

Ook de Euromarkt, een oude bekende voor vele Sint-Niklazenaren, is er weer. In augustus ontvangt de stad artisanale producten, ambachten, geuren en kleuren  van over de hele Europese Unie.  De driedaagse wordt verder opgeluisterd door een Europees muziekprogramma. 

Redenen genoeg dus om de nieuwe brochure op te halen in het stadhuis, het toeristisch infokantoor of de Bib. Daar worden ook leuke gadgets aangeboden zoals buttons, stickers (met een doorsnede van 10 of 25 cm) en affiches.

Publicatiedatum

2017-01-12

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter