Baas in Sint-Niklaas

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Baas in Sint-Niklaas

Hoe ervaren kinderen en jongeren het om in Sint-Niklaas te wonen, naar school te gaan, te spelen en rond te hangen? Welke thema's liggen hen nauw aan het hart? Wat vinden ze goed of willen ze net veranderen? Met Baas in Sint-Niklaas gaat de stad op zoek naar de mening van kinderen en jongeren.

Wat als jij het voor het zeggen had?
De campagne 'Baas in Sint-Niklaas' bundelt een reeks initiatieven die de beleving van kinderen en jongeren in de stad centraal plaatst. Aan de hand van verschillende methodieken telkens op maat van de doelgroep, wil de stad ervoor zorgen dat kinderen en jongeren hun stem kunnen laten horen.

Twee campagnes
Kinderen (6-12jaar) zullen hun mening kunnen geven in de klas. De stad bezoekt 8 lagere scholen en a.d.h.v. een leuke methodiek zullen kinderen hun verbeteridee├źn over de stad kunnen geven. Bovendien kunnen kinderen ook een kaartje invullen in de bibliotheek van Sint-Niklaas.

Alle jongeren (12-27jaar) worden uitgenodigd hun mening te geven via www.baasinsintniklaas.be. Bovendien zullen er 500 scholieren van 7 verschillende secundaire scholen aan de hand van een 'serious urban game' hun mening kunnen geven over de stad. In groepjes worden de scholieren naar verschillende locaties in de stad geleid om op een interactieve manier missies te volbrengen en zo hun stem te laten horen. 

Kindvriendelijke stad
Sint-Niklaas heeft sinds 2014 het label kindvriendelijke stad waarbij het de ambitie is om de stem van kinderen en jongeren mee te nemen wanneer beleid wordt gemaakt. Met het project 'Baas in Sint-Niklaas', wil de stad in dialoog gaan met kinderen en jongeren over de uitdagingen van Sint-Niklaas. Want wat als kinderen en jongeren het voor het zeggen hadden?

Contactpersoon persbericht

Laura Van de Vyver

Datum persbericht

2018-02-15

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter