Buitenspeeldag 19 april 2017

Nieuws

Buitenspeeldag 19 april 2017

Op woensdag 19 april spelen we in Vlaanderen weer massaal buiten want het is de tiende keer dat de Buitenspeeldag georganiseerd wordt. We vieren dit in Sint-Niklaas met 10 nieuwe buitenspeel-thema’s op meer dan 10 locaties. Spelen kan en mag in Sint-Niklaas overal en dat willen we op 19 april nogmaals in de kijker zetten. Bovendien pakt Sint-Niklaas uit met een nieuwe, kindvriendelijke buitenspeelcampagne.

Buitenspeelthema’s
Om het 10-jarige bestaan van de Buitenspeeldag te vieren, worden er 10 nieuwe Buitenspeel-thema’s gelanceerd. Al de activiteiten die op 19 april georganiseerd worden, kunnen in één van deze thema’s geplaatst worden. Bovendien worden er activiteiten georganiseerd op tal van nieuwe locaties, zoals o.a. het Castrohof, het Reynaertpark, Puitvoet, Onze Lieve Vrouw Presentatie, Koningin Elisabethplein,.. en worden er enkele straten ingericht als speelstraat én zelfs één als leefstraat. Ook in elke deelgemeente wordt een aanbod voorzien.

De 10  nieuwe Buitenspeel-thema’s zijn:

  • Cultuur beleven
  • Ontdekken
  • Sport
  • Speelstraten
  • Urban street life
  • Ontmoeten en ontspannen
  • Veilig op stap
  • Spelen op school
  • Spelen in het bos
  • Spelen in de buurt

Buitenspelen in eigen buurt
De Buitenspeeldag wordt in Vlaanderen georganiseerd op één dag, maar voor Sint-Niklaas zou het elke dag Buitenspeeldag mogen zijn! Meer dan ooit wordt er bij de Buitenspeeldag in Sint-Niklaas ingezet op het lokaal aanbod en wordt de nadruk gelegd op de speelmogelijkheden in de eigen buurt. Daarom worden de activiteiten dit jaar georganiseerd op speel- en sportterreintjes in de buurt, speel- en leefstraten, speelbossen, speelplaats van de school,.. De activiteiten zijn gebaseerd op wat kinderen nu al op die locaties kunnen doen, maar misschien zelf niet aan denken.  Zo zullen er dit jaar geen springkastelen staan, maar worden er bv. skatelessen door lesgevers gegeven op het nieuwe skatepark, een vlekkenzoektocht met krijt door de straten,…

Op al de locaties kan er doorlopend tussen 13 uur en 17 uur gespeeld worden. Meer info over al de activiteiten kan je vinden via www.sint-niklaas.be/Buitenspeeldag.

Campagne
De stad pakt uit met een nieuwe, kindvriendelijke buitenspeelcampagne en nam daarvoor illustrator Emma Thyssen onder de arm voor het ontwerp hiervan. De aanstekelijke figuren zullen onze jongste stadsgenoten voortaan frequenter terug zien komen aangezien de stad deze zal gebruiken voor al hun communicatie met kinderen in de stad. Bovendien kreeg elke 6-12jarige via de school een kaartje met button met één van de kindvriendelijke figuren.

Organisatie
De Buitenspeeldag wordt in Sint-Niklaas georganiseerd door de stad en JOS vzw. Bovendien werd op zoek gegaan naar verschillende partners en organisaties die hun werking in de buurt hebben of waarbij hun werking aansluit bij één van de 10 nieuwe buitenspeelthema’s. Zo doet De Ster bv. ook mee met de Buitenspeeldag door alle

- 12jarigen te trakteren met gratis toegang en een ritje op de trein en zullen enkele sport- en jeugdverenigingen paraat staan om de kinderen een fantastische dag te bezorgen.

Contactpersoon persbericht

Laura Van de Vyver

Datum persbericht

2017-03-14

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter