De 800ste zomer van Sint-Niklaas

Nieuws

De 800ste zomer van Sint-Niklaas

Van de Terrasjesdagen tot de Vredefeesten is het feest in de stad. Dit jaar nog meer dan ooit, want het is de zomer van ‘800 jaar Sint-Niklaas’. De komende weken vieren we het jubileumjaar onder meer met de Euromarkt, de expo ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’ en een bijzondere editie van de Vredefeesten.

En daarnaast is er het gebruikelijke programma met muziek, evenementen en animatie op de stadspleinen en in het park. De ‘800ste zomer van Sint-Niklaas’ is een feest voor jong en oud. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk. 

De Terrasjesdagen (22 - 25 juni) openen de Sint-Niklase zomer. De Grote Markt is vijf dagen lang een enorm beachvolleybalterrein, met tijdens het weekend ook het gezellige foodtruckfestival ‘Kantien Royal’. Op het Stationsplein is ‘Fiesta Esplanade’ aan zijn tweede editie toe. In de Stationsstraat loopt de ‘Pop-up 800’ en de handelaars geven dubbele Oh-punten. 

De Terrasjesdagen gaan naadloos over in het programma van ‘Sint-Niklaas kermis’ (1 – 17 juli). Twee weken lang is het feest op de Grote Markt met onder meer concerten, Lotto Street Soccer, Ketnet Zomertour, Grote Prijs Sint-Niklaas, muzikaal vuurwerk en een zomerse marktactie met gratis bloemen en een extraatje van de horeca stadskern. Sint-Niklaas verwelkomt de toprenners uit de Tour de France 2017 tijdens het Na-Tourcriterium (26 juli). 

Het Sint-Nicolaasplein is opnieuw het ‘dansplein’ van onze stad, met op woensdag ‘Sinnekloas danst’ en op donderdag de ‘Pleinconcerten’. Familie, vrienden en buren ontmoeten elkaar steevast op dinsdagavond tijdens de Walburgconcerten in het mooie, groene kader van het stadspark. 

Ter gelegenheid van de 800ste verjaardag van Sint-Niklaas wordt de Euromarkt (4 – 6 augustus) een jaartje vroeger georganiseerd. Marktkramers uit de 28 landen van de Europese Unie brengen een unieke, sfeervolle mix van geuren, kleuren, smaken en geluiden naar onze binnenstad. 

De 800ste zomer van Sint-Niklaas is ook de perfecte tijd om uw stad beter te leren kennen. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van de speciaal ontwikkelde themawandelingen ‘800 jaar Sint-Niklaas’ van dienst toerisme. 

Eind augustus opent in het SteM Zwijgershoek de tentoonstelling ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’, een uniek en interactief overzicht van 800 jaar straatbeeld en leven in Sint-Niklaas. Ook in de deelgemeenten is het feest, met onder meer een concertprogramma op de Dries van Sinaai op 8 en 10 juli. 

Hét orgelpunt van ‘Sint-Niklaas zomert’ zijn de Vredefeesten (1 – 3 september), een heus stadsfestival met zes muziekpodia, internationale ballonmeeting, wereldmarkt, ballonloop en nog veel meer. 

Alle info over de 800ste zomer van Sint-Niklaas: www.sintniklaaszomert.be

In bijlage onderaan deze webpagina vindt u de persmap 'Sint-Niklaas zomert'.

Bijlagen Datum
persmap 21/06/2017 - 12:31

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2017-06-08

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter