De negende Wase ijsberenduik op 14 januari 2018

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
De negende Wase ijsberenduik op 14 januari 2018
Op zondag 14 januari 2018 organiseren WZK Waterpolo en recreatiedomein De Ster voor de negende maal de Wase ijsberenduik. Een recreatief evenement voor al wie van een meer dan leuke uitdaging houdt.

Individueel, in groep, met het bedrijf, de sportclub, de familie, de jeugdvereniging of de vriendenkring… noem maar op.  Geen competitie maar met zijn allen gezamenlijk het nieuwe jaar inluiden met een frisse maar heilzame duik in het water van Provinciaal domein De Ster waarbij elke moedige winterduiker, sympathisant en supporter welkom is.

Binnen het winterprogramma van de stad is de Wase ijsberenduik stilaan een niet te missen traditie geworden. De 1.000 deelnemers vorig jaar en een veelvoud aan bezoekers bewijzen het groeiend succes van dit tweede grootste ijsberen-evenement in België ( na de Noordzeeduik in Oostende). Wees er dus ook deze editie zeker bij! De lekkere winterdrink en de hartelijke nieuwjaarswensen achteraf zorgen voor een gezellige sfeer in het prachtige decor van het recreatiedomein.

Om deel te nemen dient u zich bij voorkeur op voorhand in te schrijven via de website www.waseijsberenduik.be. Inschrijven is verplicht De deelnameprijs is 3 EUR bij voorafinschrijving en 5 EUR bij daginschrijving op zondag. De inkom voor de toeschouwers is gratis. Er worden prijzen voorzien voor de meest originele groep (min 5 pers) en de meest originele individuele deelnemer. Wie zich uitdost in een vrolijke of originele zwem-outfit komt in aanmerking voor leuke prijzen. Onder de deelnemers en toeschouwers worden 2 ballonvaarten verloot na de ijsberenduik.

Er is een collectieve warming-up voorzien via de beach-aerobic-sessie die zal doorgaan op het strand voor het winterdorp. Deelname hieraan is een aanrader om het kille sop te trotseren. Om 14.30 uur wordt het eerste startschot gegeven voor de kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Een unicum in zijn genre! Om 15 uur wordt het startschot gegeven voor de volwassenen. De deelnemers kunnen voor of na de ijsberenduik gebruik maken van de gratis groepssauna of hot-tube. Hiervoor moet men wel op voorhand reserveren via de website.

Na de duik is iedereen met voltallige aanhang van harte welkom in het winterdorp van honger en dorst. Ambiance met DJ Ice Bear, nakeuvelen met een glaasje in de hand, het wordt weer een dagje om niet te vergeten… 

Publicatiedatum

2018-01-05

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter