Een half uur gratis winkelparkeren onder de Grote Markt

Nieuws

Een half uur gratis winkelparkeren onder de Grote Markt

Vanaf 1 mei wordt het gratis parkeren onder de Grote Markt verlengd van een kwartier naar een half uur. Het is een nieuwe maatregel waarmee het stadsbestuur de winkelkern in de stadskern wil ondersteunen en tegelijk een antwoord wil bieden aan een aantal bezorgdheden.

Winkelparkeren in de lift

In 2016 ging het ‘winkelparkeren’ in de binnenstad van start. Het gaat om groen omrande parkeerplaatsen, waar de bezoeker dertig minuten gratis kan parkeren mits het voorleggen van de parkeerschijf. Geleidelijk werden deze winkelparkeerplaatsen uitgebreid, gespreid over heel de stadskern. Sinds midden 2017 geldt het winkelparkeren ook op de Grote Markt, in de zone voor het stadhuis. Voor heel wat detailhandelszaken op en in de directe omgeving van de Grote Markt zijn deze kortparkeerplaatsen heel belangrijk.

 

Uitbreiding onder de Grote Markt

Vanaf 1 mei gaat het stadsbestuur nog een stap verder. Bij de afbraak van de rechtervleugel van het stadhuis zullen heel wat kortparkeerplaatsen ingenomen worden door de werfinstallaties. Bovendien beginnen vanaf mei ook de evenementen en is het onvermijdelijk dat de zone voor het stadhuis wordt ingenomen.

Daarom wordt het winkelparkeren uitgebreid naar de parking onder de Grote Markt. Concreet gaat het om een half uur gratis parkeren, tussen 9 uur en 18 uur. Voor wie langer dan een half uur parkeert, blijven de huidige tarieven lopen (0,90 EUR voor het eerste uur en 1,20 EUR daarna van 9 tot 18 uur en 0,60 EUR per uur van 18 tot 9 uur).

Het wordt ook uitkijken of het gratis halfuur ouders van de scholen aan de Collegestraat kan verleiden de parking onder de Grote Markt te verkiezen boven de parking Schouwburg. Dat was immers een expliciete vraag van het oudercomité van het College.

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2018-04-27

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter