Gouden Kinderschoen 2017 - "Kinderparticipatie"

Nieuws

Gouden Kinderschoen 2017 - "Kinderparticipatie"
Stem onze buitenschoolse groepsopvang "De Sprinkhaan" tot winnaar van de "Gouden Kinderschoen 2017"! Maak  5 minuutjes van je tijd vrij en stem op http://www.goudenkinderschoen.be/stem/groepsopvang

Als buitenschoolse groepsopvang dragen wij kinderen uiteraard een warm hart toe. We lachen, dansen, chillen en we spelen in op hun noden. Soms is het makkelijk deze noden af te lezen, soms moeten we hiervoor wat meer moeite doen. Daarom ontwikkelde begeleiding van de stedelijke Buitenschoolse Groepsopvang “De sprinkhaan” een innovatief spel rond kinderparticipatie. Aan de hand hiervan proberen de pedagogisch medewerker en een begeleid(st)er de tevredenheid van kinderen in de opvang na te gaan en hun betrokkenheid bij beslissingen te stimuleren. Voorzien van het prachtig geschilderde, zelfgemaakte bordspel, leuke vragen, onverwachte wendingen en interactieve opdrachten gaan ze van opvang tot opvang en proberen ze zoveel mogelijk te weten te komen over hoe de kinderen zich daar voelen. Hierbij komen de verschillende ruimtes, speelgoed, activiteiten en nog veel meer aan bod. Nadien kan de begeleiding van de opvanglocatie en het coördinatorenteam aan de slag met de feedback. Op deze manier kunnen de kinderen op een speelse manier hun inbreng geven en nadien hun ideeën ook verwezenlijkt zien.

De opvang nam met het spel deel aan de wedstrijd  “Gouden Kinderschoen 2017”, een initiatief van VVSG. Alle inzendingen werden gescreend aan de hand van vooropgestelde criteria. En onze inzending werd geselecteerd om mee te dingen naar de Gouden Kinderschoen 2017. Vanaf vrijdag 10 maart tem 31 maart kan iedereen stemmen op de  geselecteerde projecten.

Wie het meeste aantal stemmen behaalt, wordt genomineerd voor de prijs. Kunnen jullie 5 minuutjes van jullie tijd vrijmaken om ons hierbij te helpen? Stemmen kan via http://www.goudenkinderschoen.be/stem/groepsopvang. De naam van het project is "Kinderparticipatie".

Publicatiedatum

2017-03-10

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter