Het Rode Kruis is op zoek naar vrijwilligers voor vervoer van personen met een beperking

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Het Rode Kruis is op zoek naar vrijwilligers voor vervoer van personen met een beperking
Het Rode Kruis organiseert met ondersteuning van de stad Sint-Niklaas een vervoersdienst voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking. Dankzij deze samenwerking kunnen mensen met een beperking een beroep doen op betaalbaar vervoer. De vervoersdienst kan zowel kleine groepen als individuen die niet goed te been zijn vervoeren. Wanneer iemand een bezoek wenst te brengen aan een familielid, aan de kapper een uitstapje wilt maken,… kan het Rode Kruis hier voor zorgen! Het gaat hierbij niet om ziekenvervoer.

Om deze diensten te kunnen verwezenlijken is het Rode Kruis op zoek naar:

  • Bestuurders voor de Handicars

Ben je in het bezit van een rijbewijs B, wil je graag een verschil maken en heb je nog wat tijd vrij overdag? Je kiest welke en hoeveel ritten je kan rijden. Je haalt de klant(en) op met één van de wagens, je brengt hen naar hun bestemming en afhankelijk van de activiteit kan je ter plaatse blijven. Iedere rit heeft een vertrek of een aankomst in Sint-Niklaas.

  • Een coördinator

Het Rode Kruis zoekt voor de vervoersdienst ook een coördinator. Als coördinator beheer je de mailbox van de dienst en stel je een planning op voor de volgende maand. Iedere maand zit je dan ook samen met je bestuurders om deze planning te overlopen en ben je de link tussen de bestuurders en het afdelingscomité, het bestuur van het lokale Rode Kruisafdeling. 

Wens je meer info of heb je interesse? Neem dan contact op met:

Hugo De Loor, coördinator groepsvervoer: sn.handicar@hotmail.com of 0471 88 27 21
Je vindt deze informatie ook http://www.rodekruis.be/afdeling/sint-niklaas/nieuws-kalender/onze-handicardienst/

Publicatiedatum

2017-02-06

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter