Klantvriendelijker parkeerbeleid op en rond de Grote Markt

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Klantvriendelijker parkeerbeleid op en rond de Grote Markt
Op 1 juli 2017 werd het nieuwe parkeerbeleid op de grote markt ingevoerd. Deze nieuwe regeling moet het het winkelen rondom de Grote Markt en het stadscentrum vergemakkelijken.

Met het nieuwe parkeerbeleid wil het stadsbestuur volop de kaart van de klantvriendelijkheid trekken. Daarom werden volgende maatregelen doorgevoerd:

- De parkeerzone voor de rechter- en linkervleugel van het stadshuis zijn omgevormd tot groene kortparkeerzones. Hier kan je je wagen gratis voor maximaal 30 minuten kwijt.  Gereserveerde plaatsen zijn daar verdwenen. Let op: hier moet je steeds je parkeerschijf plaatsen.

- Er werd een 'Kus en rijzone' ter hoogte van de Collegestraat ingericht.

- Er zijn extra fietsparkeerplaatsen aangebracht. Deze fietsnietjes zijn op strategische plaatsen rondom de grote markt aangebracht, zodat fietsen niet langer overal in het straatbeeld staan. De nietjes kunnen ook verwijderd worden bij evenementen om extra plaats te bieden voor terrassen etc.

- Er zijn meer laad- en loszones, parkeerplaatsen voor andersvaliden en taxiplaatsen verspreid rondom de Grote Markt. Hierdoor moeten deze voertuigen niet langer gebruik maken van de fietspaden, waardoor fietser geen gevaarlijke inhaalmanoeuvers meer moeten maken en de verkeersveiligheid verhoogt.

- Langparkeren wordt nu enkel onder de Grote Markt toegestaan.

Publicatiedatum

2017-07-03

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter