Lentemarkt breidt uit met een ‘Lekker Lokaal’-markt

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Lentemarkt breidt uit met een ‘Lekker Lokaal’-markt

Op zondag 20 mei vindt van 10 tot 16 uur de Lentemarkt plaats. Niet minder dan 18 deelnemers uit het hele Waasland - waarvan slechts twee die ook op de donderdagse weekmarkt present zijn - zetten hun aanbod 'in de bloemetjes'.

In de rijke waaier van deelnemende standhouders kan je terecht voor perkplantjes, struiken, rozen, orchideeën, éénjarigen zoals geraniums en selvia en vele andere bloemen. Nieuw dit jaar is ook de aanwezigheid van een specialist in vetplantjes en een standhouder die maar liefst 20 strekkende meter aan tuinkruiden laat ontdekken.

Ieder jaar ondersteunt de stadsbeiaardier de Lentemarkt met een vleugje muziek. Dit jaar stelde Jos D'Hollander voor ander talent te laten klinken over de Grote Markt door twee gastbeiaardiers uit te nodigen. Dit zijn Kenneth Theunissen (stadsbeiaardier Gent) en Joannes Thuy (co-beiaardier Temse). Ze zullen respectievelijk van 14 tot 14.45 uur spelen en van 15 tot 15.45 uur. Aan de infostand van toerisme Sint-Niklaas kan je naar goede gewoonte terecht voor de nieuwste toeristische infobrochures over Sint-Niklaas en het Waasland.

 

Lekker Lokaal

De lente is het geschikte moment om de lokale producten van lokale landbouwers in de kijker te zetten. Daarom werd de Lentemarkt gekozen als forum voor deze landbouwers. Door extra aandacht te besteden aan deze producten wenst de stad consumenten bewuster te maken van hun aankopen. Deze producten worden ook wel producten uit de 'korte keten' genoemd. Producten die rechtstreeks bij landbouwers uit de streek zijn aangekocht, hebben een grote meerwaarde: ze zijn supervers en lekker, de landbouwer krijgt er een eerlijke prijs voor en het milieu wordt minder belast.

Verschillende landbouwers uit groot Sint-Niklaas zullen aanwezig zijn om hun producten voor te stellen op de markt 'Lekker Lokaal'. Velen onder hen bieden ook een proevertje aan. In het kader van Lekker Lokaal wordt door de stad een extraatje voor alle bezoekers voorzien!

 

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2018-05-15

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter