Nieuw recyclagepark in Nieuwkerken

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Nieuw recyclagepark in Nieuwkerken
Vanaf 7 februari kan je met je afval terecht in het nieuwe recyclagepark in de Anthonis De Jonghestraat. Het nieuwe park moet de verkeersdrukte aan Vlyminckshoek helpen verminderen. 

Dat er nood is aan een tweede recyclagepark, was al lang duidelijk. Er ontstonden vaak files aan het recyclagepark aan Vlyminckshoek omdat de bezoekersaantallen sterk stegen. 

Het recyclagepark is opgedeeld in twee zones, een gratis zone en een betalende zone. De betalende zone is voor asbesthoudend afval, bouw- en sloopafval, gras en bladeren, grofvuil en steenpuin. Kortom, materialen die moeilijk of duur zijn om te verwerken. Belangrijk is om je identiteitskaart mee te nemen, het park is immers enkel voor inwoners van Sint-Niklaas toegankelijk.

Bij de inrichting van het recyclagepark werd ecologie hoog in het vaandel gedragen, zo is er gekozen voor LED-verlichting en werd een rietveld aangelegd om het water uit de afvalberg op te vangen en te zuiveren.

De volgende fase bestaat erin om ook het recyclagepark in Vlyminckshoek aan te passen om gebruiks- en klantvriendelijker te zijn. Het wordt verder uitgebreid en heringericht. De werkzaamheden zouden klaar moeten zijn begin 2018.

Alle informatie kan je terug vinden op de webpagina van MIWA.

Publicatiedatum

2017-02-07

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter