OntdekSintNiklaas.be: hét digitale uithangbord voor de troeven van Sint-Niklaas

Nieuws

OntdekSintNiklaas.be: hét digitale uithangbord voor de troeven van Sint-Niklaas

Een stijlvolle nieuwe website plaatst de vele facetten van de hoofdstad van het Waasland volop in de schijnwerpers, met beeldrijke beschrijvingen voor toeristen, bezoekers én inwoners.

Waarom?

Sint-Niklaas heeft als centrumstad heel wat te bieden. Doorheen het jaar staan er in de stadskern evenementen op het programma en lopen er winkel- en horeca-acties. De binnenstad herbergt aantrekkelijke musea en bezienswaardigheden. In de deelgemeenten vind je mooie plekjes natuur en prachtige fiets- en wandelpaden. Dit alles krijgt voortaan meer uitstraling via www.OntdekSintNiklaas.be.

 

Vernieuwend concept

OntdekSintNiklaas.be verweeft toeristische troeven, winkelbeleving en grote evenementen tot een wervend geheel. Bezoekers krijgen daardoor met enkele muisklikken zicht op alle troeven van de stad. De site volgt de hoogtepunten uit het stadsleven op de voet.

De nieuwe website richt zich naar alle mensen die onze stad willen verkennen en ontdekken. Denk maar aan cultuurliefhebbers, concertgangers, restaurantbezoekers, shoppers én aan toeristen, natuurlijk. Speciaal voor hen is de website ook in het Frans, Duits en Engels vertaald.

Doorheen de site vertellen bezoekers en toeristen over hun ervaringen in de stad en over de bijzondere plekjes, winkels en horecazaken die ze er hebben ontdekt.

Bijzonder zijn de talrijke beelden van de fijne plekjes en bezienswaardigheden. OntdekSintNiklaas.be wil nadrukkelijk al het moois dat de stad te bieden heeft op een visueel aantrekkelijke manier naar buiten brengen.

 

Inhoud

De nieuwe website wil mensen warm maken om de stad te bezoeken en te ontdekken en is opgebouwd rond de hoofdrubrieken ‘Zien & doen’, ‘Eten & slapen’ en ‘Typisch Sint-Niklaas’. Ook de winkelmogelijkheden en de grote evenementen staan in de kijker.

Onder ‘Zien & doen’ worden tal van bezienswaardigheden, zoals monumenten, kerken en kastelen, beschreven en voorgesteld. Ook de musea krijgen hier een prominente plaats. Informatie over bossen, parken, wegels en fietspaden is eveneens onder dit thema terug te vinden. En verder ook alles wat er te beleven is op de Sint-Niklase podia, op de markten en in de centra voor sport en spel.

Eten & slapen’ biedt een volledig overzicht van alle mogelijkheden om in Sint-Niklaas te verblijven en te overnachten. De horecapagina’s plaatsen regelmatig enkele kwaliteitszaken in de kijker, maar leiden de bezoeker ook naar het volledige aanbod in Sint-Niklaas.

De vraag van de bezoeker over wat Sint-Niklaas bijzonder maakt en onderscheidt van andere steden wordt beantwoord in ‘Typisch Sint-Niklaas’. Deze pagina’s promoten onze streekproducten, brouwerijen, speciaalzaken en chocolatiers. Verder toont Sint-Niklaas zich hier ook als de trotse ballonhoofdstad van België én als stad van de Sint.

Onder ‘Evenementen’ vindt de bezoeker een handig jaaroverzicht van de grote evenementen, ingedeeld per seizoen. Het digitaal platform biedt de mogelijkheid om ingebedde campagnesites op te zetten rond grote evenementen, zoals het foorfeest, Sint-Niklaas zomert en Sint-Niklaas wintert. Hier wordt ook de link gemaakt met ‘UiT in Sint-Niklaas’, de website die een gedetailleerde agenda aanbiedt van alle activiteiten op het grondgebied.

Winkelen’ bundelt zowel informatie over winkelkernen en -locaties als over winkelcampagnes, in het bijzonder rond het Oh-merk voor de stadskern. En uiteraard is hier ook het volledige winkelaanbod terug te vinden.

Doorheen de site komen nieuwsitems prominent in beeld. Onder ‘Niet te missen’ worden concerten, collecties, evenementen, winkels, horecazaken en bezienswaardigheden uitgelicht en wordt de bezoeker op weg gezet met tips en toppers.

 

Ontwikkeling

De ontwikkeling van OntdekSintNiklaas.be werd, op basis van een overheidsopdracht, toegewezen aan de bedrijven uit de Cronos-groep: Leap Forward en Calibrate, uit Gent. De toewijzing omvatte ook het opstarten van een opdrachtencentrale, waar openbare en social profit organisaties op kunnen intekenen voor het bouwen van een website.

Het voortraject van de website bestond onder meer uit gesprekken met alle stakeholders, ter voorbereiding van de ‘boomstructuur’, die de basis vormde voor de architectuur van de website. Tussentijds stonden er ook gebruikerstests op het programma, met toeristen en bezoekers van verschillende leeftijden en met een verschillende achtergrond.

 

Sint-Niklaas op nieuwe digitale wegen

Na de lancering van het ondernemersportaal in februari 2018 is OntdekSintNiklaas.be de tweede stedelijke website die online gaat. Daarmee heeft het stadsbestuur de vernieuwing van zijn webplatform op de sporen gezet. Intussen is de nieuwe portaalsite van Sint-Niklaas volop in ontwikkeling. Alle producten en diensten van stad en OCMW krijgen daarin een plaats. De lancering is gepland in de loop van de zomer. Ook de Bib, de beide academies, de musea en ‘Stad van de Sint’ gaan dit en volgend jaar mee met de digitale vernieuwing.

 

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2018-03-05

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter