Programmabrochure ‘800 jaar Sint-Niklaas’: 100 activiteiten, 150 feestdagen

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Programmabrochure ‘800 jaar Sint-Niklaas’: 100 activiteiten, 150 feestdagen
De eerste editie van de programmabrochure ‘800 jaar Sint-Niklaas’ rolt van de persen en brengt op een aantrekkelijke manier een honderdtal activiteiten rond het jubileumjaar in kaart. De feestpublicatie is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar en wordt op grote schaal verspreid.

Het aftellen is begonnen

Sint-Niklaas loopt warm voor het feestjaar 2017. Dat bleek uit de reacties op de Burgerbox tijdens het voorjaar en meer recent nog uit de interesse voor de ‘800 jaar Sint-Niklaas’-infostand tijdens de Oh-dagen van begin oktober.

In de loop van het voorjaar nam het middenveld in de stad al het voortouw. Zo’n 70 organisaties reageerden op de oproep van de stad om een gelegenheidsactiviteit op het getouw te zetten en daarvoor een projectsubsidie aan te vragen.

De informatie over al deze initiatieven werd door het stadsbestuur gebundeld in een handige en overzichtelijke programmabrochure. Ook het programma van organisatoren die zonder projectsubsidie werken, de stedelijke instellingen en van stadsbestuur zelf komt in de publicatie aan bod.

Opvallend in de vormgeving zijn de foto’s op locatie van de grote ‘800’-cijfers , gemonteerd met de kokers die honderden Sint-Niklazenaren kleurden en bewerkten.

 

Indeling

De brochure opent met tien hoogtepunten voor het feestjaar, waaronder de Vredefeesten, de Euromarkt, het openluchtspel in Sinaai en twee toptentoonstellingen. Daarna krijgen de activiteiten van de verenigingen een brede lay out, voorzien van illustraties. De laatste pagina’s brengen een overzicht van het feestprogramma naar aanleiding van 800 jaar Sinaai. De backcover is een wervende uitnodiging voor de feestelijke aftelling naar de 800ste verjaardag van Sint-Niklaas op de Grote Markt op zaterdag 31 december om 23.30 uur.

 

Gratis verkrijgbaar

De eerste editie van de programmabrochure ‘800 jaar Sint-Niklaas’ werd gedrukt op 10.000 ex. en is gratis verkrijgbaar via de UiT-displays op een 20-tal locaties op het grondgebied, waaronder de voornaamste stadsgebouwen, AZ Nikolaas, Siniscoop en Waasland Shopping Center. Verder ligt de publicatie ook bij een aantal handelaars in de stadskern.

De digitale versie vindt u in bijlage onderaan deze webpagina. Op aanvraag wordt de publicatie ook toegestuurd: communicatie@sint-niklaas.be

De tweede editie verschijnt in de loop van de winter, de derde editie in het voorjaar 2017.

Publicatiedatum

2016-10-18
Bijlagen Datum
Programmabrochure 800 jaar Sint-Niklaas 18/10/2016 - 09:49

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter