Sint-Niklaas. e-catalogus van podiumverenigingen in de ether

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Sint-Niklaas. e-catalogus van podiumverenigingen in de ether

De raad van advies van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans heeft met ondersteuning van de Cultuurraad, een e-catalogus gelanceerd waarin alle podiumverenigingen op het grondgebied waar ze les geeft, een plaats wordt aangeboden. De motivatie daarvoor is om (oud) leerlingen aan te moedigen om zich na hun studie verder uit te leven in het verenigingsleven in Sint-Niklaas, Stekene, Sint-Gillis Waas en Temse.

De catalogus www.mijnpodiumvereniging.be is met een demonstratie door de webmaster en de webdesigner in aanwezigheid van schepen Anemie Charlier, directie, leerkrachten, cultuurraad en raad van advies online gezet. Eén derde van de 120 tal verenigingen zijn reeds aangemeld. Op het einde van het schooljaar, als de catalogus zal vervolledigd zijn, start een promotie actie voor de catalogus bij de (oud) leerlingen. 

Thematiek

Inspiratie. Veel (oud)leerlingen aan de academie beoefenen hun hobby in Muziek, Woord of Dans niet meer uit na hun studies, terwijl daar in het verenigingsleven veel mogelijkheden voor zijn. De e-catalogus kan hier een katalysator zijn.

Bondgenoten. Deeltijds Kunstonderwijs en verenigingsleven zijn natuurlijke bondgenoten: Het bestaan van die biotoop is immers een voedingsbodem voor de instroom naar de academie, terwijl deze laatste, dankzij haar bijzonder kwalitatief onderwijs, degelijk geschoolde hobbyisten terug levert.

Dat bondgenootschap met de academie, maar ook tussen de verenigingen onderling, wordt symbolisch en praktisch versterkt door dat aan de verenigingen gevraagd wordt om de link met de e-catalogus ook op de eigen site bekend te maken.

Cultuurraad partner. Waar in de vorige legislatuur de CR aanvaardde om bij te dragen in het lidgeld van de eerstejaars blazers, ter ondersteuning van deze populatie in het verenigingsleven, is de participatie van de CR nu in de e- catalogus een breder vervolg daarop.

Gratis. De opname door de verenigingen in de catalogus is gratis.

Initiatief. Waarom uit de Raad van Advies? Deze raad groepeert op een unieke wijze alle betrokkenen. Aangesteld door de gemeenteraad voor de duur van een legislatuur, is dit 30 koppig adviesorgaan -dat verder a-politiek is- samengesteld uit afgevaardigden van de inrichtende macht, de directie en leerkrachten, ouders en leerlingen, het culturele middenveld via de Cultuurraad, de filiaalgemeenten Stekene, Sint-Gillis en Temse en alle politieke fracties.

Ontwerp en Styling. Strak, minimalistisch, functioneel, zonder overvloedige toeters en bellen. Een basisversie dat verfijning en uitbreiding toelaat. De web designer is Stijn Wauters. Hij studeerde  multimedia, communicatie technologie en virtuele producties.  

Origineel? Dit initiatief is niet baanbrekend en bestaat onder verschillende vormen in diverse steden en gemeenten. Toch beoogt de catalogus voor de locale liefhebber podiumartiest een toegevoegde waarde te brengen in het wijde e-landschap.

Opvolging. Het doel van deze lancering onder pers aandacht is om de e-catalogus door de verenigingen nu verder te laten vullen. Thans hebben een 30 tal verenigingen zich aangemeld op een potentieel van 120.  Naar het einde van het schooljaar toe zal de e-catalogus dan met een flyer en mailing vooral bekendgemaakt worden aan de (oud) leerlingen van de academie. De doelgroep bij uitstek. Maar de e catalogus is toegankelijk voor iedere podium kunstenaar.  

Freddy De Leenheer

Voorzitter raad van advies SAMWD

0475 41 50 18

 

Contactpersoon persbericht

Freddy De Leenheer

Datum persbericht

2017-09-29

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter