Sint-Niklaas wint deelaward voor allesomvattende aanpak op Fietscongres 2018

Nieuws

Sint-Niklaas wint deelaward voor allesomvattende aanpak op Fietscongres 2018

Vandaag maakte Vlaams minister Ben Weyts tijdens het Fietscongres in Mechelen de naam bekend van de fietsgemeente/fietsstad 2018. Sint-Niklaas kreeg de deelaward voor algemene appreciatie. De jury prees de allesomvattende aanpak van de stad Sint-Niklaas door de gelijktijdige inzet op fietsinfrastructuur, fietscomfort en sensibilisering. Het stadsbestuur is zeer tevreden met deze erkenning van de integrale beleidsaanpak.

Sint-Niklaas was samen met acht andere steden en gemeenten genomineerd als Fietsgemeente/Fietsstad 2018. In totaal namen 35 lokale besturen deel aan de derde editie van deze wedstrijd waarmee de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid steden en gemeenten willen aansporen om te zorgen voor vlotter en veiliger fietsverkeer. Op 5 juni werden de winnaars bekendgemaakt tijdens het Fietscongres in Mechelen. 

Fietsgemeente/Fietsstad 2018 wil lokale besturen die maatregelen nemen om het fietsgebruik in hun stad of gemeente te bevorderen, in de bloemetjes zetten. Alle Vlaamse steden en gemeenten kregen het voorbije najaar de gelegenheid om hun kandidatuur in te dienen. De VSV peilde bij de deelnemers naar concrete realisaties voor vlotter en veiliger fietsverkeer en hun toekomstplannen inzake fietsbeleid. De kandidaten werden volgens het aantal inwoners onderverdeeld in drie categorieën, per categorie duidde een vakjury onder leiding van de VSV drie genomineerden aan voor de algemene titel van Fietsgemeente/Fietsstad 2018. Sint-Niklaas werd samen met Gent en Kortrijk genomineerd in categorie 1 (steden met meer dan 50.000 inwoners). 

Naast de VSV zetelden het Fietsberaad Vlaanderen, de Fietsersbond, de Vereniging van de Vlaamse Provincies, de Vlaamse overheid en een docent van de Hogeschool voor Verkeerskunde in de jury. “De kwaliteit van de ingediende dossiers was erg hoog. De combinatie van een grondig dossier, ingevuld door de kandidaten, met een deskundige jury en een terreinonderzoek door een gespecialiseerd studiebureau staat garant voor een oordeelkundige beslissing”, aldus juryvoorzitter Eddy Klynen (VSV).

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2018-06-05

Contact stadhuis

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Facebook Twitter