Sint-Niklaas wintert 2017

Nieuws

Sint-Niklaas wintert 2017

De viering van ‘800 jaar Sint-Niklaas’ heeft in de Wase hoofdstad alle verwachtingen ingelost: een waaier aan sfeervolle en boeiende activiteiten, verenigingen die alles uit de kast haalden en vooral de bevolking die massaal aanwezig was en er echt van genoot. Met ‘Sint-Niklaas wintert 2017’ rondt het stadsbestuur dan ook een memorabel jaar af. En het winterprogramma is een jubileumjaar waardig, met onder meer kerstmarkten, ijspiste en 3D-spektakel op de Grote Markt.

Kerstmarkt en ijspiste 

De opstelling van de ijspiste en de kerstmarkt van vorig jaar werd positief geëvalueerd en oogt opnieuw aantrekkelijk. De ijspiste ligt op het marktplein, kant Nieuwstraat. Het neogotisch stadhuis vormt het uniek en prachtig decor voor de kerstmarkt, die opgebouwd wordt op het binnenplein met één centrale kiosk en een buitencirkel. De opstelling wordt aangevuld met kampvuurkring, eethoek en ruimte voor foodtrucks. Een vaste waarde is de geschenkenbeurs van Oxfam. 

Nacht van 800 

Hét hoogtepunt van ‘Sint-Niklaas wintert’ wordt voor veel inwoners ongetwijfeld de ‘Nacht van 800’, waarmee het jubileumjaar officieel wordt afgesloten. Op nieuwjaarsnacht in de vrieskou kwamen 8.000 stadsgenoten naar de Grote Markt om samen af te tellen naar het feestjaar. Het werd een onvergetelijke start. Een bijzonder jaar heeft ook nood aan een echte apotheose. Dat gebeurt in grote stijl op zaterdag 16 en zondag 17 december met een 3D-spektakel op het stadhuis. Het gaat om een uniek totaalspektakel, verzorgd door het gerenommeerde Symfonie der Stenen. Als afsluiter van het feestjaar biedt het stadsbestuur ook gratis wenskaarten aan, via de infobalie van het stadhuis en het toeristisch infokantoor op de Grote Markt. 

Winter-winkelen in de stadskern

De handelaars van het Sint-Niklase stadshart maken het op zondagnamiddag 17 december2017 extra gezellig. In de straten, die voor de gelegenheid winters aangekleed worden, krijgen bezoekers een warm muzikaal onthaal. Ook op het Regentieplein en in de Nieuwstraat vinden winterse, sfeervolle activiteiten plaats. Op de Grote Markt loopt gedurende drie donderdagen de succesrijke marktactie.

Meer info: www.sintniklaaswintert.be

In bijlage onderaan deze webpagina vindt u de persmap en winterbrochure.

 

 

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2017-12-01

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter