Sint-Niklazenaar aan de top voor woon-werkfietsverkeer

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Sint-Niklazenaar aan de top voor woon-werkfietsverkeer

29,64 % van de inwoners van Sint-Niklaas gaat vaak met de fiets naar het werk. Dat is de beste score van het hele land, zo blijkt uit een recent onderzoek van sociaal secretariaat Acerta, dat vandaag gepubliceerd wordt.

Het stadsbestuur is fier op dit resultaat en ziet het als een erkenning van de ambitie om Sint-Niklaas als echte fietsstad op de kaart te zetten. De voorbije jaren werden rond het thema ‘fietsstad’ al heel wat initiatieven ontwikkeld, zoals de aanleg van veilige, nieuwe fietspaden, de inrichting van fietsstraten en fietsstallingen, de uitbreiding van het aantal dienstfietsen. Met het oog op de veiligheid van de fietsers werd de maximumsnelheid in alle woonwijken teruggebracht naar 30 km per uur en kwam er een verbod op doorgaand vrachtverkeer. Daarbij wordt een participatietraject gevolgd met onder meer de Fietsersbond en de scholen als partners.

Naar aanleiding van deze bijzondere prestatie nodigt het stadsbestuur de inwoners uit om op de ingeslagen weg verder te gaan en nog vaker te kiezen voor de fiets als vervoermiddel bij uitstek. Dit onder het motto ‘De fiets heeft iets…’

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2017-05-24

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter