Sprakeloos in Sint-Niklaas

Nieuws

Sprakeloos in Sint-Niklaas

Op maandag 6 maart 2017 vindt in de Siniscoop in Sint-Niklaas de première plaats van Sprakeloos, de film van Hilde Van Mieghem met Viviane De Muynck en Stany Crets in de hoofdrollen naar het boek van Tom Lanoye. Alle zalen van de Siniscoop zijn voorbehouden voor deze Vlaamse première.

De film wordt in de zalen via een cascadesysteem vertoond, zodat de aanwezigen de crew (met alle hoofdrolspelers, regisseur Hilde Van Mieghem, auteur Tom Lanoye en componist Jef Neve) kunnen ontmoeten en bevragen. De intrede van de acteurs op de rode loper is gepland om 19 uur. Voor de première zullen via Siniscoop betalende tickets beschikbaar zijn. U vindt het persdossier van productiehuis Caviar en distributeur Paradiso in bijlage onderaan deze webpagina.

Sint-Niklaas is ook de gaststad voor de persontmoetingen, waarbij diverse leden van de Sprakeloosploeg aanwezig zullen zijn.

Sint-Niklaas is op drie manieren betrokken bij de film:

1. Er wordt een adequate communicatie gevoerd, een première waardig;

2. De Foyer faciliteert een (besloten) VIP-moment;

3. Er wordt een gepast programma ontwikkeld waarin Sprakeloos centraal staat.

 

In het randprogramma dat wordt voorzien zullen diverse stedelijke instellingen (o.a. de Bib) en de buurtwerking van de Elisabethwijk met een affichecampagne en andere kleinere ingrepen in de stad de première ondersteunen. Tijdens het Archipelweekend is Tom Lanoye tijdens Poëzie op zondag te gast en is een aantal Sprakeloosaccenten niet uit te sluiten. De dienst toerisme Sint-Niklaas zorgt voor gegidste wandelingen in het weekend van 23-24 april. Ook de lokale boekhandels plaatsen het boek prominent in de etalage.

 

De Bibliotheca Wasiana en de stadsbibliotheek organiseren in samenwerking met het cultuurcentrum rond de film een tentoonstelling, ‘Een kijkspel in 3 bedrijven’.

In Bedrijf 1 De foto’s (van 8 februari tot en met 7 maart 2017) komen stills en setfoto’s van de film ‘Sprakeloos’ (van Sofie Silbermann, Sophie Gheysens en Herman Selleslags), studiofoto’s van Viviane De Muynck en Tom Lanoye (Ivan Put) en foto’s van Josée Verbeke en de Koninklijke Toneelvereniging Sint-Genesius uit de collectie van Willy Coppens aan bod.

In Bedrijf 2 - De boeken  (van 13 februari tot 7 maart) worden de verschillende uitgaven van Sprakeloos en een keur van de bibliofiele werken van Tom Lanoye uit de collectie van Bibliotheca Wasiana voor het voetlicht gebracht.

In het sluitstuk en climax Bedrijf 3 - De dozen (van 2 maart tot 7 maart) ziet de toeschouwer ook de topstukken uit de collectie van Tom Lanoye zelf: twee fraai vormgegeven en  unieke dozen: een ‘mood box’ ‘Kartonnen dozen’ en een ‘mood box’ ‘Sprakeloos’ met foto’s, documenten, objecten…  uit het leven van Tom Lanoye en familie.

Deze tentoonstelling is te bewonderen in de wandelgangen/foyer van de Stadsschouwburg Sint-Niklaas, de plek waar diva Josée Verbeke zovele keren heeft geschitterd met de amateurverenigingen van Sint-Niklaas (Paul Snoekstraat 1, voor, tijdens en na de voorstellingen en tijdens de openingsuren van de ticketbalie: dinsdag t/m vrijdag: 10u-12u en van 14u-16u).

Sprakeloos verschijnt in de zalen op 15 maart.

Tickets voor de première op 6 maart:

https://www.siniscoop.be/sint-niklaas/films/sprakeloos-7142

Bijlagen Datum
Persmap Sprakeloos - de film 15/02/2017 - 13:48

Contactpersoon persbericht

Rik Van Daele

Datum persbericht

2017-02-15

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter