Stadsbestuur ondersteunt organisatoren evenementen via nieuw subsidiereglement

Nieuws

U bekijkt ons nieuwsarchief. Dit nieuwsbericht is niet meer actueel.
Stadsbestuur ondersteunt organisatoren evenementen via nieuw subsidiereglement

Organisatoren die in Sint-Niklaas een evenement willen organiseren en op zoek zijn naar een duwtje in de rug kunnen voortaan terecht bij het stadsbestuur. Om initiatiefnemers te ondersteunen bij de organisatie van evenementen werd er een ‘subsidiereglement evenementen’ in het leven geroepen.

Alle evenementen van externe organisatoren komen in aanmerking voor subsidiëring op basis van dit reglement. Er worden daarbij vijf categorieën onderscheiden: wijkkermissen, kerstmarkten, carnaval, buitengewone sportmanifestaties en andere evenementen. Om in aanmerking te komen voor een subsidie gelden er voor de evenementen, waarvoor de aanvraag wordt ingediend, specifieke criteria.

Bepaalde evenementen worden ook forfaitair betoelaagd, bijvoorbeeld sportmanifestaties die deel uitmaken van het programma van een wijkkermis. Daarmee wordt de bestaande regeling opgenomen in het reglement.

Voor het bepalen van het subsidiebedrag voor een evenement in de categorieën ‘buitengewone sportmanifestaties’ en ‘andere evenementen’ gelden organisatorische en programmatorische criteria. Ook de effecten en de schaalgrootte worden beoordeeld. Het college van burgemeester en schepenen bepaalt het subsidiebedrag op basis van de inhoud en de volledigheid van elk aanvraagdossier.

In het bijzonder wil het stadsbestuur met dit subsidiereglement organisatoren belonen die inspanningen doen op het vlak van duurzaamheid, toegankelijkheid, diversiteit, mobiliteit en kindvriendelijkheid.

Alle criteria zijn terug te vinden in het reglement waarin duidelijk gesteld wordt waar het stadsbestuur belang aan hecht bij de organisatie van evenementen en waarop de subsidie gebaseerd is. Met dit reglement wil het stadsbestuur zoveel mogelijk organisatoren stimuleren om op een verantwoorde manier een fijn evenement op de kaart te zetten.

Het reglement is terug te vinden op https://www.sint-niklaas.be/vrije-tijd/evenementen/subsidiereglement-evenementen.

Meer informatie: evenementen@sint-niklaas.be

 

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2017-04-05

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter