Trajectcontrole in Sint-Niklaas

Nieuws

Het stadsbestuur maakt in 2017 EUR 120.000 vrij om eigen trajectcontrole-projecten te beginnen gebaseerd op basis van Automatische Nummerplaat Herkenning. Vooral de straten in het Noorden van de stad komen daarvoor in aanmerking. Het zal daarvoor kijken of het niet kan samenwerken met het Vlaams gewest. 

Sint-Niklaas heeft in een aantal straten te kampen met een structureel snelheidsprobleem. Ondanks de bebording en de regelmatige politiecontroles houden een aantal bestuurders zich niet aan de snelheidslimieten. In sommige straten, zoals de Hoge Bokstraat, levert hoge snelheden vooral ’s nachts heel wat overlast op. Een aanslag op de leefbaarheid. ‘

Het is daarom dat het stadsbestuur vooral in het Noorden van onze stad kijkt of trajectcontrole mogelijk is. Het trok daarvoor 120.000 EUR uit. We kijken inderdaad naar de driehoek Hoge Bokstraat, Plezantstraat - Kleibeekstraat en Guido Gezellelaan - Leon Scheerderslaan. Dat is een gebied dat bij de lokale politie van Sint-Niklaas als prioriteit voor snelheidscontroles gekend staat.

Trajectcontrole is een cameratechniek die aan het begin en het einde van een traject een nummerplaat leest en onthoudt. Op basis van de doorlooptijd tussen het begin en einde van het traject wordt bepaald of de chauffeur te snel reed. Het wordt ervaren als een eerlijker systeem als de snelheidscontroles omdat het geen momentopname is maar een gemiddelde over een hele afstand.

Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat op deze plaatsen politie-snelheidscontroles niet meer hoeven en de vrijgekomen tijd elders kan besteed worden.

Wij zullen ook de nodige stappen ondernemen om te kijken of we geen synergie met andere ANPR-projecten kunnen bewerkstelligen.

Contactpersoon persbericht

Jan Smet

Datum persbericht

2016-12-16

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter