Vijf nieuwe publicaties promoten Sint-Niklaas als toeristische bestemming in 2017

Nieuws

Vijf nieuwe publicaties promoten Sint-Niklaas als toeristische bestemming in 2017

Het stedelijk team toerisme heeft vijf nieuwe uitgaven klaar om Sint-Niklaas ook in 2017 weer op de toeristische kaart te plaatsen. Miss Waasland 2017, Nell Joostens, is als regioambassadeur het nieuwe gezicht van de toeristische promotiecampagne voor Sint-Niklaas in de loop van dit jaar. Zij siert de cover van enkele nieuwe toeristische folders die de Wase hoofdstad in de kijker plaatsen.

De ‘Gids vol belevenissen – toeristische gids 2017’ heeft aandacht voor heel wat toeristische vernieuwingen, die in de loop van het voorbije jaar werden ontwikkeld en gelanceerd en nu op bredere schaal worden uitgespeeld. Tegelijk wordt er zoals ieder jaar een tipje van de sluier opgelicht rond nieuwe cultuur-historische projecten en evenementen.

Het fotomateriaal werd integraal vernieuwd voor 2017. Verder wordt de toeristische aantrekkingskracht van Sint-Niklaas versterkt met een opmerkelijke uitbreiding van het logiesaanbod in de stad. Tegelijk heeft toeristisch Sint-Niklaas ook in 2017 heel wat nieuws in de pijplijn zitten, o.a. rond 800 jaar Sint-Niklaas.

De toeristische folder is het instrument bij uitstek waarmee Sint-Niklaas in de kijker wordt geplaatst op de lopende toeristische beurzen. De brochure is kosteloos verkrijgbaar bij  Toerisme Sint-Niklaas, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas. Ook in alle logies, de bib, de publieke en private musea, de diverse culturele instellingen, het stadhuis en de deelgemeentehuizen kan men een exemplaar bekomen.

De ‘Gids voor groepsuitstappen – inspiratiebrochure 2017’ is het instrument bij uitstek voor de planning van een bezoek in groep met je vereniging, zakenrelaties, personeel, vrienden, familie, voormalige klasgenoten enz. aan Sint-Niklaas. Dit jaar plaatst de folder 800 jaar Sint-Niklaas in de kijker met ‘enkel in 2017’ boekbare, speciaal voor het feestjaar ontwikkelde, thematische wandelingen. Ook voor deze folder werd het fotomateriaal geactualiseerd. 

‘Samen tafelen – restaurants voor groepen 2017’ biedt voedsel voor de maag, afzonderlijk of als deel van een toeristisch bezoek aan Sint-Niklaas. De folder verschijnt voor de eerste maal in quadri en springt eruit met aantrekkelijke foto’s van de Sint-Niklase horeca op z’n best. 

Nieuw dit jaar is de compacte folder ‘Wandelen en fietsen in Sint-Niklaas 2017’, waarin niet zozeer bestaande wandelingen of fietsroutes worden uitgelicht, maar wel wordt ingespeeld op de massale belangstelling bij het publiek naar activiteiten in individueel of groepsverband die aan wandelen of fietsen gerelateerd zijn. Nog maar vers van de pers, is de folder al aan de derde druk toe. 

Tenslotte werd ook de onder toeristen en hotelgasten erg populaire ‘toeristische kaart Sint-Niklaas’ aan een integrale update onderworpen. Voor de editie 2017 werden voor het eerst ook detailkaartjes van de deelgemeenten en het noorden van de stad opgenomen, om de logies beter te kunnen situeren.

Contactpersoon persbericht

Geert De Bock

Datum persbericht

2017-02-02

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter