Waterzuiveringswerken in dorpskern Sinaai gaan van start op woensdag 11 januari 2017

Nieuws

Waterzuiveringswerken in dorpskern Sinaai gaan van start op woensdag 11 januari 2017
Op woensdag 11 januari gaan in de dorpskern van Sinaai werken van start voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Het doel van deze werken is het verbeteren van de waterzuivering. Door het regenwater te scheiden van het afvalwater, van al de aangesloten woningen, vermindert de belasting van het waterzuiveringsstation en kan de zuivering efficiƫnter verlopen.

De totale uitvoeringstermijn bedraagt 140 werkdagen. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. De timing van de fasen is richtinggevend en is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden.

Sinaaidorp: van woensdag 11 januari tot midden mei 2017

Gescheiden rioleringsstelsel vanaf de Neerstraat tot aan de Edgar Tinelstraat. Op het kruispunt Zwaanaardestraat/Neerstraat/Zakstraat/Sinaaidorp wordt er gewerkt van 11 januari tot begin maart. Daarna gaat het kruispunt open.

Hulstbaan: van midden mei tot midden augustus 2017

Gescheiden rioleringsstelsel vanaf Dries tot voorbij de Dr. R. Haeltermanlaan.

Vleeshouwersstraat en site Ter Beke: van midden augustus tot midden november 2017

-          Aanleg van vuilwaterriolering, die start aan de sporthal en via de voetbalkantine wordt opgevangen in het nieuw stelsel in de Vleeshouwersstraat.

-          Gescheiden rioleringsstelsel vanaf de Dries tot aan de insteekweg naar de site Ter Beke.

Heel de periode van de werken blijven de kruispunten Edgar Tinelstraat/Sinaaidorp en Wijnveld/Hulsbaan open.

Van begin maart tot september 2017 wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Hellestraat (richting Hulstbaan) en in de Zakstraat (richting Zwaanaardestraat). Daarna kan het verkeer weer over de Dries in beide richtingen. 

De totale kostprijs van de werken is 2.600.311 EUR. Dit project gaat ook gepaard met afkoppelingswerken van het regenwater op privaat domein. De werken werden toegelicht tijdens een bewonersvergadering op woensdagavond 7 december in jeugdhuis Troelant. De presentatie vindt u in bijlage onderaan deze webpagina.

Publicatiedatum

2017-01-12
Bijlagen Datum
Presentatie waterzuiveringswerken dorpskern Sinaai 08/12/2016 - 14:27

Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas
info@sint-niklaas.be
Tel.: +32 (0)3 778 30 00

Facebook Twitter