OLVP Plezantstraat

Social media sharing
Meisjes op de speelplaats
Meisjes op de speelplaats

Contact

ADRES
Plezantstraat 135
9100 Sint-Niklaas

TELEFOON EN E-MAIL
03 760 08 73
basisschool.plezant@olvp.be

DIRECTIE BASISSCHOOL
directeur Jurgen Du-Tré
jurgen.dutre@olvp.be
03 760 08 79

DIRECTIE KLEUTERSCHOOL
directeur Lieve Van Hove
lieve.vanhove@olvp.be
03 760 08 76

SCHOOLUREN
VM: 08.20 - 12.00 uur
NM: 13.20 - 15.30 uur

VOOR- EN NABEWAKING
Voorbewaking vanaf 07.00 uur
Nabewaking tot 18.00 uur

WEBSITE
http://www.olvp.be/baplez/

FACEBOOK
https://www.facebook.com/olvpbasisplezant/

 

Over de school

Iedereen welkom
Welkom op onze school! Ons logo spreekt voor zich: ieder1 telt.
De juffen en meesters staan elke dag klaar om het beste in alle kinderen naar boven te halen. Iedereen is anders en daar houden we rekening mee. Zo helpen we alle kinderen vooruit, elk op hun eigen manier.

Iedereen mee
Kinderen groeien vandaag op in een digitale wereld. Wij vinden het belangrijk dat ze daar op een goede manier mee leren omgaan. Tablets in de kleuterschool, smartboards en Chromebooks in de lagere school, ... Stap voor stap leren onze leerlingen belangrijke vaardigheden aan die hen later zeker nog van pas zullen komen.

Iedereen groeit
Kinderen leren heel wat op school. Goed voor je eigen lichaam leren zorgen, hoort daar ook bij. Daarom drinken we enkel water in de klas en op de speelplaats, eten we dagelijks (kleuterschool)  en wekelijks ( lagere school) fruit.
Kinderen van de lagere school kunnen, in beurtrol, tijdens de middagpauze op maandag dansen, op dinsdag zingen, op donderdag ICT-vaardigheden oefenen en op vrijdag extra sporten.

Iedereen leert op eigen tempo
Omdat niet alle kinderen in de lagere school even vlug leerstof verwerven, hebben we met onze school het klassieke jaarklassensysteem doorbroken. We werken vooral voor taal, wiskunde en Frans ( derde graad ) met niveaugroepen. Door op deze manier te werken krijgen de kinderen alle kansen om op hun eigen tempo te onwikkelen.

Iedereen zorgt voor iedereen
Kinderen leren van elkaar, daarom gaan we vaak samen aan de slag. Zowel binnen de eigen klas als klasdoorbrekend schakelen we onze leerlingen in om elkaar vooruit te helpen.

Ook onze zorgcoördinatoren en directie staan altijd klaar.
Een extra woordje uitleg? Een babbeltje als het moeilijk gaat?
Daar maken we graag tijd voor.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen