Ontdek alles over Project 33

Social media sharing
Vormgeving van Project 33

De pijlers van de spoorwegbrug in de Spoorweglaan gaan over de tongen als grijs en vuil. De brug loodst zonder moeite treinen door de stad, maar laat een spoor van een troosteloze en onbenutte leegte achter zich. Na 50 jaar dat hij onze stad doorkruist, maken we samen met professionele en creatieve partners van dit stuk niemandsland ONS land. We maken er een fraaie en uitnodigende toegangspoort van voor iedereen die Sint-Niklaas binnenkomt. Het project bestaat uit drie onderdelen, die onderling samenhangen: vergroening, beeld en streetart. Samen moeten die een metamorfose van de ruimte onder de spoorwegbrug tot stand brengen.

Hoe die ruimte er precies zal uitzien in de toekomst, dat zal afhangen van de creativiteit van de mensen met wie we samenwerken. Eén ervan is Kris Drieghe van het architectenbureau Hol Architecten, die werd aangesteld als curator van het project. Hij schreef een visienota die de richting van het project bepaalt. Benieuwd naar meer? Lees hier de visienota.

Wij doen dit uiteraard niet alleen! Om onze spoorwegbrug meer kleur te geven zoeken we nog veel andere creatieve of professionele partners. Word jij de creatieve of professionele partner die we zoeken? Kijk snel op: Partners gezocht!.

In totaal wordt 450.000 EUR voorzien om dit project te realiseren tegen het voorjaar van 2023. Voor het aspect vergroening kunnen we rekenen op een subsidie van de Vlaamse overheid van ca. 170.000 EUR, de rest van het budget wordt door de stad voorzien.

In bijlage onderaan deze webpagina vind je de visienota van de curator van project 33.

Beleidsondersteuning

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen