Meerjarenplannen & budgetten

Social media sharing

In het kader van de Vlaamse regelgeving van de beleids- en beheerscyclus (BBC) vertaalden we het beleidsprogramma 2019-2024 'Samen maken we de stad van morgen' in een meerjarenplan 2020-2025. In het meerjarenplan maken we de beleidsdoelstellingen die in het beleidsprogramma staan concreet in actieplannen en acties en zetten we daar de nodige financiële middelen tegenover. Bijkomend is er ook een documentatiebundel. Jaarlijks actualiseren we het meerjarenplan.

Tot en met 2019 werd het meerjarenplan jaarlijks ook concreet vertaald in een budget. Het budget is een raming van alle ontvangsten en uitgaven van een gemeente voor één dienstjaar. De budgetten voor de periode 2014-2019 vind je hieronder terug.

Vanaf 2020 is er geen budget meer en wordt er enkel nog met een meerjarenplan gewerkt, geïntegreerd voor stad en OCMW. Naast het meerjarenplan voor de stad en het OCMW vind je hier ook dat van het AGB 't Bau-huis terug.

Bijlagen

De financiële cijfers van alle Vlaamse gemeenten kan je raadplegen en vergelijken op de website van de Vlaamse overheid.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen