Meerjarenplannen & budgetten

Social media sharing

In het kader van de Vlaamse regelgeving van de beleids- en beheerscyclus (BBC) vertaalden we het witboek in een meerjarenplan 2014-2019. In het meerjarenplan maken we de beleidsdoelstellingen die in het witboek staan concreet in actieplannen en acties en zetten we daar de nodige financiële middelen tegenover. Jaarlijks actualiseren we het meerjarenplan.

Het meerjarenplan maken we ook jaarlijks verder concreet in een budget. Het budget is een raming van alle ontvangsten en uitgaven van een gemeente voor één dienstjaar. Het stadsbestuur beslist welke projecten er het komende jaar worden uitgevoerd, de financieel directeur en zijn team moeten er op toezien dat daar het nodige geld voor is en dat we het geld op wettelijke wijze spenderen. Kortom, welke projecten de stad zal uitvoeren en welke middelen daar tegenover staan, vind je jaarlijks terug in het budget.

Naast het meerjarenplan en het budget van de stad, vind je hier ook dat van het OCMW en AGB 't Bau-huis terug.

De financiële cijfers van alle Vlaamse gemeenten kan je raadplegen en vergelijken op de website van de Vlaamse overheid.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen