Cijfers

Social media sharing

Sint-Niklaas in cijfers

Stad Sint-Niklaas stelt een bron aan informatie ter beschikking via de website Sint-Niklaas in cijfers. Deze interactieve website is interessant voor iedereen die meer wil weten over de stad.

Dashboard kerncijfers

Wil je in een oogopslag de belangrijkste cijfers van de stad of wijk kennen? Hoeveel inwoners en gezinnen telt Sint-Niklaas of een bepaalde wijk? Hoeveel woningen zijn er? Hoeveel mensen zijn er aan het werk? Via het dashboard vind je in een beknopt overzicht de kerncijfers, gegroepeerd per thema (bv. demografie, wonen, mobiliteit, milieu ...). Je kan de cijfers van Sint-Niklaas vergelijken met één van de 13 centrumsteden, de provincie of het Vlaams Gewest. Als er cijfers beschikbaar zijn op niveau van statistische sectoren of wijken, kan je ook vergelijken tussen sectoren of wijken.

Databank 'Stad in cijfers'

Wil je dieper in de cijfers duiken? Ga dan naar de databank ‘Stad in cijfers’ en stel zelf je cijfers samen. Je kan zelf statistieken en kaarten aanmaken over de stad Sint-Niklaas en haar statistische sectoren of wijken. Ook de resultaten uit de Stadsmonitor kan je er vinden. Deze brengen in kaart hoe leefbaar onze stad is en hoe duurzaam onze ontwikkeling is.

  Statistiek Vlaanderen

  Ook de Vlaamse overheid stelt heel wat data ter beschikking. Op Statistiek Vlaanderen vind je een aantal rapporten, zoals ‘Jouw gemeente in cijfers’ en de ‘Stadsmonitor’. In deze rapporten krijgen we zicht op vragen zoals: hoe tevreden zijn onze inwoners over de netheid van straten en voetpaden?  Wat vinden ze over de verkeersveiligheid? Hoe tevreden ze zijn over het cultureel aanbod in de stad? Hoe verplaatsen ze zich? Hoeveel ondernemingen zijn er bijgekomen het afgelopen jaar? Je vindt er ook nog heel wat andere cijfers over andere Vlaamse steden en gemeenten en over het Vlaams gewest.

  Contact

  Beleidsondersteuning

  Grote Markt
  1
  9100
  Sint-Niklaas
  bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen