Meewerken aan Cocon

Social media sharing
Luchtfoto van de Cocon-site met logo in linkerhoek

We maken van Cocon een levende site waar circulaire economie kansen creëert voor lokale ondernemers. Wil jij meewerken aan Cocon en een dynamische buurt creëren? Ben je ondernemer en wil je het kenniscentrum rond circulaire economie helpen uitbouwen? Heb je zelf een circulair idee waar je mee aan de slag wil? Werk je in het bedrijventerrein van Nobels-Peelman of van MetalUnion en wil je mee bekijken hoe we kunnen samenwerken rond materiaal en afvalstromen? Of sta je in het onderwijsveld in Sint-Niklaas en wil je circulaire economie opnemen in jouw opleidingen? 

Jouw inbreng is uiteraard zeer welkom!

Laat het ons weten door dit formulier in te vullen of mail naar cocon@sint-niklaas.be.

Met wie werken we samen?

De stap zetten van ‘lineaire’ economie naar ‘circulaire' economie is een grote uitdaging en absoluut pionierswerk. Dit kan je als stad niet alleen. Samenwerken en samen zoeken is een MUST. We zijn daarom zeer verheugd dat al heel wat partners mee hun schouders onder het project Cocon zetten. 

Zo blazen we samen nieuw leven in de oude industriesite tussen de Heistraat en de Nobels-Peelmanstraat, waar we een groene ruimte vormen waar het aangenaam wonen en werken is met circulaire economie als belangrijke innovatieve pijler.

Het project ‘Cocon: circulaire hub Sint-Niklaas’ wordt mede gefinancierd door:

  • Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), in het kader van de respons van de Unie op de COVID19-pandemie voor een bedrag van 661.400 EUR.
  • De provincie Oost-Vlaanderen voor een bedrag van € 82 675 EUR.
Logo's van Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Europese Unie & Provincie Oost-Vlaanderen

Economie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen