Een winkelwandellus door de Stationswijk

Overzicht van de winkelwandellus

Met de aanleg van de winkelwandellus tussen de Grote Markt en het Stationsplein willen wij de stadskern aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers. Het uitzicht van de straten wordt groener, lichter en fraaier. Zo zullen de mooie art-nouveau- en art-decopanden in de wijk, het Regentieplein en museumpark door de aanleg van de winkelwandellus beter uitgelicht worden. Kortom, het zal er aangenaam wonen en vertoeven zijn.

Social media sharing

De winkelwandellus loopt ook door het hart van scholenstad Sint-Niklaas. Dagelijks fietsen en wandelen er duizenden scholieren door de centrumstraten. Daarom is de aanleg van de winkelwandellus ook gericht op de verbetering van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid in deze straten.

Omdat we de hinder maximaal willen beperken, wordt het traject van de winkelwandellus in de stadskern ingedeeld in vier fasen. Die fasen hebben elk een naam gekregen die verwijst naar een straatnaam of instelling in het gebied: Richard, Paul, Albert en Mercator.

De fasen Richard en Paul zijn volop in uitvoering en worden afgerond in de loop van het voorjaar 2021. Daarna volgen nog de fasen Albert en Mercator.

De heraanleg van de straten van de winkelwandellus gebeurt volgens vaste principes en in een herkenbare stijl. Het gaat daarbij over gebruikte materialen, de beplanting, het meubilair, de kleuren en vormen, de wegprofielen, de verlichting, de inrichting voor blinden en slechtzienden enz. Het uiteindelijke doel is een samenhangend straatbeeld en een consequent geheel te creƫren. Je vindt die principes terug in het masterplan publieke ruimte in het masterplan publieke ruimte.

Via deze pagina kan je de aanleg van de winkelwandellus volgen.

Techniekhuis

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen