Fietspad Houten Schoen – Hoogkamerstraat

Kruispunt Houten Schoen - Hoogkamerstraat

Eind 2019 gaan in Houten Schoen en Hoogkamerstraat werken van start voor de aanleg van een nieuw fietspad. Het gaat om de realisatie van een veilige en kwalitatieve fietsverbinding tussen Sint-Niklaas en Temse, één van de zeven hoofdroutes van ons fietsnetwerk.

Social media sharing

De opdrachtgevers zijn de stad Sint-Niklaas en Temse. Zij delen de financiering. Het provinciebestuur en het Vlaamse Gewest verlenen een belangrijke subsidie voor de uitvoering van het project. In totaal bedraagt de kostprijs 3,16 miljoen EUR.

Het traject heeft een totale lengte van 2,5 km en loopt vanaf de Damstraat in Sint-Niklaas tot aan de N16 op het grondgebied van de gemeente Temse, inbegrepen de brug over de E17. Het ontwerp voorziet een dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter breed vanuit Temse tot de Eigenlostraat en enkelrichtingsfietspaden van 1,75 meter breed vanaf de Eigenlostraat tot aan de Damstraat. Op de verschillende kruispunten wordt de voorrang van de fietsers geaccentueerd. Het kruispunt Houten Schoen/ Hoge Heerweg/Eigenlostraat krijgt grotendeels een nieuwe inrichting.

De plannen werden in het stadhuis voorgesteld aan de bewoners op donderdagavond 31 januari 2019. Er volgt nog een tweede infovergadering in de loop van het jaar in aanwezigheid van de aannemer over de praktische uitvoering van de werken. Onder meer de timing, de fasering en de verkeerssituatie komen dan aan bod.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen