Het ontwerp voor Eigenlostraat

Beeld van de huidige weginrichting in de Eigenlostraat

In het voorjaar van 2022 gaan in je straat rioleringswerken van start. We leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan, met een aparte afvoer van regenwater en afvalwater, en een volledige vernieuwing van de straat met bijzondere aandacht voor de veiligheid van de zachte weggebruikers. De werken in je straat maken deel uit van het rioproject ‘aansluiting Hoogkameren’. Vier straten in jouw buurt zitten in hetzelfde dossier.

Social media sharing

Het ontwerp voor Eigenlostraat

Algemeen
  • Rijweg in asfalt van 6 meter breed.
  • Fietspad van 1,75 meter breed in beide rijrichtingen, aanliggend en verhoogd, in rode beton.
  • Vier wegversmallingen met groenvak en plaatselijke wegverharding in beton.
  • Groenstrook langs beide kanten van de straat.
  • Parkeren op de rijbaan is mogelijk.
Optie 1
  • Fietspad van 1,75 meter breed in beide rijrichtingen, aanliggend en verhoogd, in rode beton, over de volledige lengte van de straat.

Optie 2
  • Variant met dubbelrichtingsfietspad van 2,50 meter breed, vrijliggend, in rode beton, over een afstand van 445 meter, vanaf Eigenlostraat 5.

     

 

Intussen willen wij graag het ontwerpplan voor de heraanleg van je straat aan jou voorleggen. Heb je een opmerking, vraag of suggestie?

Hoe gaat het verder?

In de loop van het najaar – als de omstandigheden het toelaten – volgt er een infomarkt over het volledige project. Daarvoor krijg je nog een uitnodiging. In de loop van de komende maanden zal de afkoppelingsdeskundige met jou een afspraak maken om de scheiding van het afval- en regenwater op jouw perceel te bespreken.

De start van de werken is voorzien in het voorjaar van 2022. Ruim op voorhand organiseren wij een bewonersvergadering, in aanwezigheid van de aannemer, over de praktische uitvoering van de werken, met aandacht voor de timing, fasering en bereikbaarheid van jouw woning of zaak. Het spreekt voor zich dat infrastructuurwerken van deze omvang niet in één keer worden uitgevoerd.

Door de indeling van de werken in fasen en deelfasen, met telkens aangepaste verkeersmaatregelen, zorgen wij ervoor dat je woning en handelszaak maximaal bereikbaar blijven.

Rioproject aansluiting Hoogkameren

De werken in je straat zijn onderdeel van het rioproject 'aansluiting Hoogkameren'.

Projecten openbaar domein

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen