Het ontwerp voor Houten Schoen

Beeld va nde huidige weginrichting op de Houten Schoen

In het najaar van 2022 gaan in je straat rioleringswerken van start. We leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan, met een aparte afvoer van regenwater en afvalwater, en een volledige vernieuwing van de straat met bijzondere aandacht voor de veiligheid van de zachte weggebruikers. De werken in je straat maken deel uit van het rioproject ‘aansluiting Hoogkameren’. Vier straten in jouw buurt zitten in hetzelfde dossier.

Social media sharing

Het ontwerp voor Houten Schoen

  • Rijweg in asfalt van 6 meter breed.
  • Fietspad van 1,75 meter breed in beide rijrichtingen, verhoogd aangelegd in roodbruine asfalt.
  • Parkeren op de rijbaan blijft mogelijk.
  • Wegversmalling nabij het kruispunt met Industriepark-Noord, richting stadscentrum, in functie van het doorrijverbod voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton.
  • Snelheidsregime: 50 km per uur.
  • De locatie van de bushaltes werd aangepast, op basis van de bevraging van de bewoners. Zie plan in bijlage onderaan deze webpagina.
  • Ter hoogte van de aansluiting van Industriepark-Noord duiden we de overgang van de zone voor tonnagebeperking (+3,5 ton) aan in gewassen beton met een duidelijke wegmarkering.

Hoe gaat het verder?

In de loop van 2022 – als de omstandigheden het toelaten – volgt er een infomarkt over het volledige project. Daarvoor krijg je nog een uitnodiging. In de loop van de komende maanden zal de afkoppelingsdeskundige met jou een afspraak maken om de scheiding van het afval- en regenwater op jouw perceel te bespreken.

De start van de werken is voorzien in het najaar van 2022. Ruim op voorhand organiseren wij een bewonersvergadering, in aanwezigheid van de aannemer, over de praktische uitvoering van de werken, met aandacht voor de timing, fasering en bereikbaarheid van jouw woning of zaak. Het spreekt voor zich dat infrastructuurwerken van deze omvang niet in één keer worden uitgevoerd.

Door de indeling van de werken in fasen en deelfasen, met telkens aangepaste verkeersmaatregelen, zorgen wij ervoor dat je woning en handelszaak maximaal bereikbaar blijven.

Rioproject aansluiting Hoogkameren

De werken in je straat zijn onderdeel van het rioproject 'aansluiting Hoogkameren'.

Projecten openbaar domein

Industriepark-Noord
4
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen