Het stadsgesprek

Mensen lopen over de Grote Markt

Jij woont in Sint-Niklaas. Dus jij bent expert in Sint-Niklazenaar zijn. Daarom wil het stadsbestuur samen met jou de stad van morgen maken.  Al meer dan 2.000 Sint-Niklazenaren lieten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Sint-Niklaas. Alle overlegtafels in het stadsgesprek vonden intussen plaats. We vertellen je hier hoe dat liep en welke inbreng we kregen. 

Social media sharing
 
Wat vind jij belangrijk voor de stad van morgen? Laat het ons nu weten en geef online jouw mening door. 
 

Open overlegtafels afgelopen

Van eind april tot eind mei organiseerden we open overlegtafels in het stadsgesprek. Inwoners, experten en mensen uit het middenveld gingen er dieper in op wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van onze stad. De overlegtafels verliepen in een gezellige en ongedwongen sfeer. In kleine groepjes gingen de aanwezigen aan de slag om van de grote ideeën concrete actieplannen te maken voor onze stad.

Hieronder vind je meer informatie en het verslag van de verschillende open overlegtafels.

Tijdlijn verloop stadsgesprek

Wat is het stadsgesprek?

In het beleidsprogramma 2019-2024 bepaalt het stadsbestuur tien grote uitdagingen voor de komende zes jaar. 

Hoe we die uitdagingen aanpakken, bepaalt het bestuur samen met jou, experten en het middenveld. Om dat te doen, startten we de campagne ‘het stadsgesprek’ op. Zag je het filmpje met Sean Dhondt en de stadsmodellen al? 

In april gingen heel wat medewerkers van de stad de straat op. Tijdens korte straatgesprekken met jou en andere inwoners kwamen zij te weten wat jij belangrijk vindt.

Nadien kon je aan open overlegtafels dieper ingaan op wat jij belangrijk vindt. Tijdens zo’n open overlegtafel zorgden we voor een gezellige en ongedwongen sfeer. In kleine groepjes kon je samen met andere inwoners, experten en het middenveld concrete aanbevelingen uitwerken.

Uiteindelijk beslist het bestuur in september wat wordt meegenomen en waar we de komende 6 jaar concreet werk van maken.

Het stadsgesprek gaat door! Bij het uitwerken van acties en projecten die jij belangrijk vindt, blijven we jou betrekken.

Waarom het stadsgesprek?

Het stadsbestuur wil de komende zes jaar inzetten op tien grote uitdagingen. Hoe we elke uitdaging aanpakken, beslist het bestuur in september op basis van jouw ideeën en aanbevelingen die je samen met andere inwoners uitwerkte aan een open overlegtafel.

Beleidsprogramma 2019-2024

Het stadsbestuur heeft een visietekst klaar over de uitdagingen voor onze stad de volgende jaren. Je vindt dit beleidsprogramma onderaan deze tekst bij 'Bijlagen'. Vanuit deze tekst wil het stadsbestuur met jou in gesprek gaan over wat je bezig houdt voor de stad van morgen.

Contact

Beleidsondersteuning

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen