Het stadsgesprek

Mensen lopen over de Grote Markt

Jij woont in Sint-Niklaas. Dus jij bent expert in Sint-Niklazenaar zijn. Daarom wil het stadsbestuur samen met jou de stad van morgen maken. Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van onze stad? Dat willen we graag weten. Sean en de stadsmodellen nodigen je uit om deel te nemen aan ‘het stadsgesprek’.

Social media sharing
 
Wat vind jij belangrijk voor de stad van morgen? Laat het ons nu weten en geef online jouw mening door. 
 

Wat is het stadsgesprek?

In het beleidsprogramma 2019-2024 bepaalt het stadsbestuur tien grote uitdagingen voor de komende zes jaar. 

Hoe we die uitdagingen aanpakken, bepaalt het bestuur samen met jou, experten en het middenveld. Om dat te doen, starten we de campagne ‘het stadsgesprek’ op.

In april gaan heel wat medewerkers van de stad de straat op. Tijdens korte straatgesprekken met jou en andere inwoners komen zij te weten wat jij belangrijk vindt.

Nadien kan je aan open overlegtafels dieper ingaan op wat jij belangrijk vindt. Tijdens zo’n open overlegtafel zorgen we voor een gezellige en ongedwongen sfeer. In kleine groepjes werk je samen met andere inwoners, experten en het middenveld concrete aanbevelingen uit.

Uiteindelijk beslist het bestuur in september wat wordt meegenomen en waar we de komende 6 jaar concreet werk van maken.

Het stadsgesprek gaat door! Bij het uitwerken van acties en projecten die jij belangrijk vindt, blijven we jou betrekken.

Tijdlijn verloop stadsgesprek

Waarom het stadsgesprek?

Het stadsbestuur wil de komende zes jaar inzetten op tien grote uitdagingen. Hoe we elke uitdaging aanpakken, beslist het bestuur in september op basis van jouw ideeën en aanbevelingen die je samen met andere inwoners uitwerkte aan een open overlegtafel.

Wanneer & hoe?

Straatgesprekken

In april en mei zijn er heel wat medewerkers van de stad die met jou een praatje maken over de stad, en wat jij belangrijk vindt. Ook hier kan je jouw mening kwijt.

Open overlegtafels

Eind april en in de loop van mei kan je aan open overlegtafels dieper ingaan op wat jij belangrijk vindt. Er zijn open overlegtafels op deze momenten en locaties: 

  • Donderdag 25 april – 19.30 tot 21.30 uur - stadhuis
  • Dinsdag 7 mei – 19.30 tot 21.30 uur – De Droomballon, Nieuwkerken
  • Zaterdag 11 mei – 10.30 tot 12.30 uur – kasteel Walburg
  • Zaterdag 18 mei – 14.30 tot 16.30 uur – parochiezaal, Sinaai
  • Donderdag 23 mei – 19.30 tot 21.30 uur – De Klavers, Belsele

Je kan hier inschrijven om deel te nemen aan een open overlegtafel. 

Beleidsprogramma 2019-2024

Het stadsbestuur heeft een visietekst klaar over de uitdagingen voor onze stad de volgende jaren. Je vindt dit beleidsprogramma onderaan deze tekst bij 'Bijlagen'. Vanuit deze tekst wil het stadsbestuur met jou in gesprek gaan over wat je bezig houdt voor de stad van morgen.

Contact

Beleidsondersteuning

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen