Iedereen mee

Zes animatiefiguren van de Iedereen Mee-campagne op een rij

Diversiteit brengt leven in onze stad. Kijk maar eens rond in je vriendenkring of op je werk, zelfs in je gezin. Iedereen vertelt een ander verhaal. Toch delen we ook allemaal iets gemeenschappelijks: we wonen en leven in dezelfde diverse en levendige stad.

Social media sharing
Inzoomen op tijdlijn

Begindatum

1 januari 2019

Stadsgesprek diversiteit

23 november 2019

Meer weten

Diversiteitsplan op gemeenteraad

23 oktober 2020

Meer weten

Armoedeplan op gemeenteraad

27 november 2020

Publiekscampagne 'Klein gebaar, grote glimlach'

25 januari 2021

Einddatum

31 december 2025

'Klein gebaar, grote glimlach'

Of je nu groot of klein bent, jong of oud of arm of rijk, ongeacht je inkomen, herkomst, overtuiging of seksuele oriëntatie. We zijn er voor elkaar. Niet met iets groots, of niet per se met iets tastbaars, maar met een klein gebaar om iemands dag te maken, om elkaar te helpen en om elkaar een hart onder de riem te steken.

Klein gebaar, grote glimlach! Daar gaan we voor, met iedereen. Elke Sint-Niklazenaar hoort erbij! En dat is ons verhaal. Dat van onze inwoners. Samen bouwen we aan een inclusieve stad waar iedere inwoner gelijke kansen heeft en zich thuis voelt. Waar iedereen mee is!

Wat is jouw klein gebaar? Wat doet jou glimlachen? Deel het met ons op Facebook of Instagram. Tag @stadsintniklaas en vermeld #iedereenmee.

Animatietekening van oudere man die een foto neemt van een koppel met twee mannen
Animatietekening van een jonge vrouw die een moeder met kinderwagen in de bus helpt stappen
Animatietekening van een jonge kerel op skateboard die zwaait naar een oudere dame

Diversiteitsprogramma 2020-2025

Het diversiteitsprogramma 'Iedereen Mee' voor 2020-2025 is opgebouwd rond zes grote thema's: integrale toegankelijkheid, inclusieve beeldvorming, participatie, strijd tegen racisme en discriminatie, divers personeelsbeleid en sociale cohesie. Daarnaast is er nog specifiek beleid naar een aantal doelgroepen: armoedebeleid, dementievriendelijke stad, beleid rond geestelijke gezondheid, beleid rond gender(gelijkheid), genderidentiteit en seksuele oriëntatie en beleid rond personen met een beperking.

Armoedeplan

Stad & OCMW Sint-Niklaas hebben een lange traditie van armoedebestrijding. Armoede staat hoog op onze agenda en we voeren een constante dialoog met mensen in armoede en de verenigingen die hen vertegenwoordigen. Dit vertaalt zich in een breed gedragen armoedeplan met een aantal uitgelichte thema's en vooral met concrete acties.

Volg ons ook op Facebook

Iedereen Mee heeft nu ook een eigen groep op Facebook. Volg ons op onze facebookpagina.

Contact

Diversiteit, samenleving en preventie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen